Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pompos Zvezda konyhájából

Pompos Zvezda konyhájából
Pompos Zvezda konyhájából
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szerint veri a szentendrei kenyérlángost, ami eddig a kedvencük volt :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a langyos tejjel (kb. 10 perc).
  2. A lisztbe beletesszük a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, majd a langyos vizet. A tésztát legalább 10-15 percen át alaposan összegyúrjuk, majd meleg helyre tesszük, és 45 percig kelesztjük.
  3. Amikor a tészta megkelt, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk a tetejét, és elősütjük 160 fokon 10 percig.

Feltét

  1. A tejfölt, a túrót, a kaprot, pirospaprikát, sót, borsot alaposan összekeverjük, és az elősütött tészta tetejére kenjük.
  2. Ráhalmozzuk a csíkokra vágott hagymát és a kockázott bacont, majd 15 percig sütjük 180 fokon.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zvezda

Mióta szakács: 2013.03.14.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: lángos
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

langalló, töki pompos, kenyérlángos házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

752
finomliszt 45 dkg
tej 1.5 dl
víz 1.5 dl
élesztő 30 g
napraforgó olaj 3 ek
cukor 2 teáskanál
1 kávéskanál
tehéntúró 200 g
tejföl 330 g
fehér hagyma 2 nagy db
kapor 3 teáskanál
bacon 350 g
fűszerpaprika 1 teáskanál