Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis lepény

Krumplis lepény
Krumplis lepény
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban a szomszéd néni csinálta ezt a krumplis lepényt, mi csak így hívtuk.. Rettentően szerettem, bármikor meg tudtam volna enni. Egyszerű és nagyszerű, az egész család kedvence! :) Számomra akkor jó, ha ropogós a széle, alja, a teteje lehet kicsit puhább, de az is süljön azért meg! :)

Egy raguleves után másodiknak kiváló választás! Fogyasszátok egészséggel! :)  

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sűrű palacsintamasszát készítünk.
  2. A krumplit megpucoljuk, s vékony karikára-félkarikára szeljük.
  3. Beolajozzuk a tepsi alját (vagy sütőpapírt használunk), és ráfektetjük a krumplit maximum 2 rétegben. Kicsit sózhatjuk is rétegenként, de óvatosan, mert a palacsinta massza is sós.
  4. Ráöntjük a krumplira a masszát, épp hogy ellepje, de inkább látszódjon picit a krumplikarikák teteje.
  5. Előmelegített sütőben (gáz 5-ös fokozaton) aranybarnára sütjük. Fontos, hogy viszonylag alacsony legyen a fokozat, hogy a massza is jól átsüljön, ne maradjon nyers. Ha meg magas lángra tesszük megéghet hamar.
  6. Késsel ellenőrizhetjük ha már kezd pirulni, hogy a massza megsült e.
  7. Tálaláskor felkockázzuk, tejföllel a világ egyik legjobb étele. Ez az adag 2 nagy tepsire elegendő, akár másnapra is marad.. De nem nagyon szokott :D Jó étvágyat kívánok! ;)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 700
elküldve: 11
receptkönyvben: 364
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

ironmikee

Mióta szakács: 2011.08.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplilángos, sós lepény krumpliból, lepénykenyér

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-08-13 08:45

Kedves Miki! NS Barangolás közben találtam erre az ízes kis receptre; kipróbálom hamarosan!!! Én is ropogósra fogom sütni :))) a cserepes receptek is fantasztikusak! további jó fozocskezest, üdv, Torma :)

csudajo
csudajo Sun, 2012-12-30 00:46

A krumplit nem kell elore megfozni? Attol tartok, hogy a tepsiben a nyersburgonya nem puhul meg kellokeppen a palacsinta teszta alatt, hiszen a vizben is hosszabb ideig kell fozni.

ironmikee
ironmikee / ironmikee Tue, 2012-12-25 23:20

A masszába is teszek olajat, illetve a tepsit is beolajozom ahogy írom is. Nem lesz száraz, nagyon finom lesz. Köszönöm a hozzászólást, jó étvágyat hozzá! :) Miklós

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2012-06-25 15:13

Kedves Miki !
Most találtam rá a receptedre. Nagyon megörültem és már készítem is vacsorára, de csak fél adagot. Egy kis kockázott bacont szórok sütés előtt a tetejére, csak nem fogja elrontani.
Várom további receptjeidet!
Zoli

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-08 13:18

Kedves Miki!

Köszönöm szépen.:-))
Jöjjön a tavasz és lesznek új ötletek és alapanyagok, és sütünk-főzünk, és megoszthatjuk kedvenceinket...:-))
Napfénytől kapunk egy kis többlet energiát, jókedvet még és még...:-))
Éva-Anyóca ( Éva )

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2012-03-08 11:28

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.03.07. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-08 10:28

Kedves Miki!

Látod, ha egy recept nagyon jó! :-)) / ha egy üzlet beindul, mondhatnám így is:-))) /
Nem kell ahhoz bonyolult, vagy drága hozzávaló, ha valami finom és laktató, sikered van. :-))
Gratulálok, tiszta szívből ,ez az, ami felvillanyoz, és boldogan süt és főz tovább az ember fia és lánya.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

ironmikee
ironmikee / ironmikee Thu, 2012-03-08 11:29

Igen, igen..ez egy nagyon jól eső érzés..6200 nál állt meg a tegnap, s ez csak még nagyobb kedved ad, hogy a továbbiakban is osszam meg azt, amit szeretek csinálni :)

Köszönöm szépen, hasonló jókat neked is :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-07 18:40

Végeredmény: alig maradt vacsorára, de már az is elfogyott! :-))))
Pedig két tepsivel készült, isteni lett, máskor is készíthetek:-))
Köszönöm szépen.
Szép estét kívánok!
Éva-Anyóca

ironmikee
ironmikee / ironmikee Wed, 2012-03-07 19:04

Kedves Éva, pedig már kérni akartam, hogy küldj egy kis kóstolót :DDD Nagyon örülök, hogy jól sikerült, én meg csak kapkodom a fejem, majd' 5000 -en nézték meg reggel óta a receptet.. fantasztikus :) További szép estét! Miki

Ivánovits Sándorné
Ivánovits Sándorné Wed, 2012-03-07 14:26

Ez valóban egy nagyon-nagyon finom, gyorsan elkészíthető étel, én is nagyon jól ismerem, ahol élek, ott krumplis prószának nevezik. Ha elfogadtok egy tanácsot, próbáljátok meg aludt tejjel (kefírrel) a tejet helyettesíteni, szerintem úgy még finomabb, ízletesebb. A tetejére (mielőtt teljesen elkészül) szoktam reszelt sajtot szórni, kicsit megbolondítja. Köszönöm a receptet, és mindenkinek jó étvágyat!

ironmikee
ironmikee / ironmikee Wed, 2012-03-07 16:12

Köszönöm, kefírrel is kipróbálom. A reszelt sajt pedig szinte minden sült dolgon isteni, valóban :)
Nagyon szívesen, további jó főzőcskézést ! :)

ildica
ildica Wed, 2012-03-07 10:44

Ez egy tényleg gyors és egyszerű, de annál finomabb étel. Én vacsorára szoktam készíteni, ha már nem tudok mit kitalálni, ez mindig bejön a családnak. Ezt elrontani nem igazán lehet, és ehhez mindig van otthon hozzávaló. Ildica :)

ironmikee
ironmikee / ironmikee Wed, 2012-03-07 12:02

Kedves Ildica, egyetértek! Köszi, hogy benéztél, nagyon jó főzést és szép napot kívánok! :) Miki

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-07 09:30

Gyors ám,és nagyon örülök! ,- a palacsinta tészta bekeverve, a burgonya szeletelve, azonnal rakom össze, a leves már fő, -csak kaptam egy sms-t, hogy levelem jött, és nagyon fontos!! ,- ezért léptem még egyszer gyorsan ide.:-))
Az a tuti, hogy a hetedik pontban írtak nálunk is bejönnek: két nagy tepsi, és nem fog maradni belőle, tán esetleg, ha vacsorára. :-))

Este jövök, és beszámolok a sikerről. :-)

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-07 08:43

Nagyon szépen köszönöm, ez lesz a mai ebéd, -gyorsan rátaláltam a kora reggel feltett kérdésemre a választ-megoldást. :-))
Finom, laktató étel, ráadásul minden van itthon,ami a hozzávalók közt szerepel. Nagyon jó! :-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

ironmikee
ironmikee / ironmikee Wed, 2012-03-07 09:01

Kedves Éva, hát ez akkor nagyon gyors volt, igazán örülök, a választásodnak.Én egyszerűen imádom ezt az ételt, főleg ha ropogós :) Jó étvágyat hozzá, kiváncsi vagyok hogy sikerül :)
További szép napot! :) Miki

550
burgonya 2 kg
finomliszt 50 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
ásványvíz 2 dl