r
Nosalty Logó

Pizzás csiguszok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adelka05
Pizzás csiguszok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 10104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    284.8 g

Zsír

  • Összesen
    561.2 g
  • Telített zsírsav
    333 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17290 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    3667 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    3114 mg
  • Nátrium
    9616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    954.1 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4832 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4755 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 10104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Először is vajalapot kell készítenünk. A vajat összegyúrjuk 20 dkg liszttel. 14 dkg-t leveszünk belőle, és félrerakjuk a tésztához. A maradékból négyzetet formázunk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a cukrot és a tojássárgáját, majd jól összekeverjük. A maradék lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a maradék vajat és az élesztőt keveréket, majd jól összegyúrjuk. Deszkára borítjuk, cipót formázunk belőle, és keresztet vágunk a tetejébe, majd letakarva 30 percet pihentetjük.
  3. A tészta közepét hagyjuk kissé vastagabbra, négy irányban kinyújtjuk a tésztát, mint egy X-et. Helyezzük rá a vajalapot, és ráhajtogatjuk a tésztát. Elkezdjük kinyújtani a tésztát. Ha ez megvan, SZIMPLÁN behajtjuk a tésztát, ami annyit takar, hogy a tésztát széltében 3 részre osztjuk, 2/3-ig behajtjuk, majd a másik 1/3-ot ráhajtjuk a behajtott tésztára. Újra kinyújtjuk a tésztát, most pedig DUPLÁN fogjuk hajtogatni. A tésztát 4 részre osztjuk, 2 oldalról behajtjuk a feléig, majd újra félbehajtjuk. Hűtőben fél órát hagyjuk pihenni.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és újra hajtogatunk rajta egy duplát, majd visszarakjuk a hűtőbe újabb fél órára. Amíg a tészta pihen, megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket, ha kihűlt, összekeverjük a már felkockázott sonkával és a lereszelt sajt felével.
  5. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel, majd megszórjuk a zöldséges-sonkás-sajtos keverékkel, és lazán feltekerjük.
  6. 1 cm vastag szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sajtot szórunk a tetejére, és még fél órát kelesztjük.
  7. 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3171
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás csiguszok
adelka05 7 recept

A pizzás csiga nálunk az egyik legnagyobb kedvenc. Frissen vagy akár másnap is isteni puha.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek