r
Nosalty Logó

Kefires cipó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Kefires cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8591.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    4850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 2281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárazanyagokat összevegyítjük. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kefirt, olajat, fél deci vizet. Tetejére morzsoljuk az élesztőt, és kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. (A liszt minőségétől függően hozzáadhatjuk még a maradék vizet, nem túl kemény, kicsit lágy, de semmiképpen sem ragadós buci legyen a végeredmény.)
  2. Konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük (kb. 50 perc).
  3. A kelesztés vége után óvatosan visszagyúrjuk a tésztát, hogy ismét kemény és ruganyos legyen. Alálisztezünk, lefedjük, és 10 percet kelni hagyjuk.
  4. Majd megformázzuk a cipót, jelen esetben kicsit gömbölyítünk a tésztán. Egy vékonyan belisztezett konyharuhával kibélelünk egy tálat, amiben keleszteni fogjuk a kenyértésztát. Beletesszük a bucit, a tetejére szórunk kevés lisztet, ráhajtjuk a konyharuha tetejét. 40 percig kelni hagyjuk. (Ha jénaiban sütjük, nem kell konyharuha, egyszerűen csak kelesszük jénai tálban. Sütőlemezen való sütéskor pedig simán egy kelesztőtálban keljen a kenyér, és sütés előtt helyezzük át a sütőlemezre.)
  5. Közben előmelegítjük a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra. Ha letelt az utolsó kelesztési idő, kivesszük a vaslábast, és óvatosan beleborítjuk a tésztát (biztonság kedvéért sütőpapírral ki lehet bélelni a tálat). Éles késsel kereszt alakban bevágjuk a tetejét, rátesszük a fedőt, és betoljuk a sütőbe. 20 perc elteltével levesszük a fedőt, a hőt pedig 200 fokra, és további 30 percig sütjük. Ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad, elkészült kenyerünk. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16721
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék lisztjeimet használtam fel kenyérkészítésre. Nyugodtan lehet, egy- vagy kétféle lisztből is készíteni, a lényeg, hogy 50 dkg legyen. Vaslábas helyett elkészíthető jénaiban vagy sima tepsiben is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk