Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű biokenyér sütőben

Egyszerű biokenyér sütőben
Egyszerű biokenyér sütőben
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legegyszerűbb, legfinomabb kenyér, amit eddig ettem, cukor és dagasztás nélkül, 5 perc alatt elkészíthető!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval egy kelesztőtálban elkeverjük, hozzáadjuk az olajat.
  2. Az élesztőt a langyos vízben feloldjuk.
  3. Hozzáadjuk a liszthez, és összekeverjük. Dagasztani nem kell!
  4. 1 órát kelesztjük a lefedett kelesztőtálban.
  5. Lisztezett deszkára kiöntve téglalap alakúra lapítjuk, majd mintha ruhát csavarnánk, összetekerjük, és belehelyezzük egy hosszúkás, vekni alakú sütőformába. Vízzel megspricceljük a tetejét, majd sütőben 200 fokon 35 percig sütjük. A sütőbe célszerű egy kerámiatálba vizet tenni a sütés ideje alatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 364
elküldve: 9
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Biogenic

Mióta szakács: 2014.10.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

biokenyér, egészséges kenyér, dagasztás nélküli kenyér kezdőknek, cukor nélküli kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 50 dkg
himalája só 2 kávéskanál
friss élesztő 36 g
víz 4 dl
olívaolaj 1 ek