Nosalty Logó

Kedvenc rántott levesünk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Kedvenc rántott levesünk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1773 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 295 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10072.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    8567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3004 micro
Összesen 1773 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajban pattogásig hevítjük a köménymagot, majd félrehúzva megszórjuk a liszttel,és addig pirítjuk, míg a habzás megszűnik,és világosbarna színű lesz.
  2. Belenyomjuk a fele fokhagymát, 1 percig még összesütjük, majd félrehúzva megszórjuk a paprikával. A tűzre visszatéve átkeverjük, és felöntjük az alaplével.
  3. Beletesszük a babérlevelet, borsot, hagymát, paprikát és a fűszereket. Vigyázva, nehogy kifusson, felforraljuk. Lassú tűzön főzzük,míg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Kidobjuk belőle a hagymát és a paprikát, belenyomjuk a maradék fokhagymát, és nagyobb lángra állítva, hogy jól forrjon, a két végén kilyukasztott tojásokat egyenként belefújjuk a levesbe.
  5. 1-2 tojás után óvatosan megkeverjük. Ha kell,utána ízesítünk, vagy hígíthatjuk kevés vízzel, ha túl sűrű lenne. Így főzzük készre 1-2 percig.
  6. Tálalhatjuk pirított zsemlye- vagy kenyérkockával vagy friss kenyérrel is.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 213
  • Össznézettség: 89304
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Ajánló

Én csak magában szeretem, de pirított zsemlyekockával, vagy hasonló feltéttel is ajánlom. Aki szereti savanykásabban, tehet bele egy kis ecetet is... Nekem nem hiányzik belőle. Én erős paprikakrém teszek a saját tányéromba. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a levest még nagyon fiatalon főztem magamnak, mert nagyon kívántam valami meleg levest. Már egyedül éltem, és amit találtam otthon, abból készítettem el. Azóta csak így főzőm - pedig nem most volt már -, mindenki örömére. Nálunk nagyon szeretik ezt a tartalmas levest. Egy nagyon kedves ismerősöm, aki soha nem szerette a rántott vagy tojásos levest (még hallani sem), nálunk megérezte az illatát, megkóstolta, és többször ezt kérte, ha megkérdeztem, hogy mi legyen az étel.:)

Hozzászólások

Bató Edit

Pont így készítem én is a tojáslevest, egy pici különbséggel. Nem teszek bele zöldpaprikát és a végén kevés ecettel ízesítem. Mi is nagyon szeretjük. Kipróbálom majd paprikával is, mert biztos finom. Edit

Geleva

Editkém, mi tuti megélnénk "egykonyhán". :) Nagyon hasonló az ízlésünk. A paprika csak kicsit teltebbé, ízletesebbé teszi, de persze el is hagyható. Az ecetet én elhagyom, nekünk nem hiányzik bel?le, de sokan szeretik savanykásan, ez ízlés dolga és könnyen utána ízesíthet?. Én magamnak Er?s Pistát vagy chilit teszek bele ecet helyett...:))) "természetesen" :))) Puszi, Éva

Geleva

Új 2013.02.24 17:56 GelevaEditkém, mi tuti megélnénk "egykonyhán". :) Nagyon hasonló az ízlésünk. A paprika csak kicsit teltebbé, ízletesebbé teszi, de persze el is hagyható. Az ecetet én elhagyom, nekünk nem hiányzik bel?le, de sokan szeretik savanykásan, ez ízlés dolga és könnyen utána ízesíthet?. Én magamnak Er?s Pistát vagy chilit teszek bele ecet helyett...:))) "természetesen" :))) Puszi, Éva

Bató Edit

Hmm chili, Er?s Pista jöhet minden mennyiségben! :)

Geleva

Szerintem is!:) Gondolkodtál már rajta, hogyan lehetne becserkészni a gyümölcslevesbe is? :) Nekem vannak ilyen b?nös gondolataim.DDD De tényleg, mindenbe...

Bató Edit

Ha van chilis csoki, miért ne lehetne gyümileves is? És most ne nevess ki, én szoktam olyat sütni, hogy csirkemell, chili, gyömbér, chayenne-bors, barackbef?tt. És nekem ízlik! :)))

Geleva

Editkém! Dehogy nevetlek ki, s?t irigyellek!!! :D Puszi

Sóskaramell

kovászosuborka levével érdemes kipróbálni!

Törölt felhasználó

Bár a belefújjuk a tojást m?velettel még nem mertem kísérletezni - marad a jó öreg belecsorgatás-, nos ett?l még ez az egyik legkedveltebb levesem.

Törölt felhasználó

Én csak rántottleves alapra készítem a tojáslevest, de ebben a receptben túl sok minden van az én ízlésemnek :) Elég egy fini rántás, pirospaprika, víz, kömény, babérlevél és talán egy kis vegeta, só. A rántásnak van annyira domináns és finom íze, hogy az elég. Soha nem raktam bele még, paprikát, hagymát, fokhagymát, alaplevet, majoránát, szerecsendiót. Ennek mindig onnan az eredete, hogy ha nincs pénz, egy rántott leves - tojás leves azért csak összedobható :) Rántott leveshez pirított kenyérkocka dukál :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek