Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kedvenc rántott levesünk

Kedvenc rántott levesünk
Kedvenc rántott levesünk
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest még nagyon fiatalon főztem magamnak, mert nagyon kívántam valami meleg levest. Már egyedül éltem, és amit találtam otthon, abból készítettem el. Azóta csak így főzőm - pedig nem most volt már -, mindenki örömére. Nálunk nagyon szeretik ezt a tartalmas levest. Egy nagyon kedves ismerősöm, aki soha nem szerette a rántott vagy tojásos levest (még hallani sem), nálunk megérezte az illatát, megkóstolta, és többször ezt kérte, ha megkérdeztem, hogy mi legyen az étel.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én csak magában szeretem, de pirított zsemlyekockával, vagy hasonló feltéttel is ajánlom. Aki szereti savanykásabban, tehet bele egy kis ecetet is... Nekem nem hiányzik belőle. Én erős paprikakrém teszek a saját tányéromba. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban pattogásig hevítjük a köménymagot, majd félrehúzva megszórjuk a liszttel, és addig pirítjuk, míg a habzás megszűnik, és világosbarna színű lesz.
  2. Belenyomjuk a fele fokhagymát, 1 percig még összesütjük, majd félrehúzva megszórjuk a paprikával. A tűzre visszatéve átkeverjük, és felöntjük az alaplével.
  3. Beletesszük a babérlevelet, borsot, hagymát, paprikát és a fűszereket. Vigyázva, nehogy kifusson, felforraljuk. Lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Kidobjuk belőle a hagymát és a paprikát, belenyomjuk a maradék fokhagymát, és nagyobb lángra állítva, hogy jól forrjon, a két végén kilyukasztott tojásokat egyenként belefújjuk a levesbe.
  5. 1-2 tojás után óvatosan megkeverjük. Ha kell, utána ízesítünk, vagy hígíthatjuk kevés vízzel, ha túl sűrű lenne. Így főzzük készre 1-2 percig.
  6. Tálalhatjuk pirított zsemlye- vagy kenyérkockával vagy friss kenyérrel is.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 62 092
elküldve: 5
receptkönyvben: 280
elkészítve: 22/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott tojásleves, rántott leves, köménymagos rántott tojásleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Odrade
Odrade Thu, 2017-02-02 23:37

Én csak rántottleves alapra készítem a tojáslevest, de ebben a receptben túl sok minden van az én ízlésemnek :) Elég egy fini rántás, pirospaprika, víz, kömény, babérlevél és talán egy kis vegeta, só. A rántásnak van annyira domináns és finom íze, hogy az elég. Soha nem raktam bele még, paprikát, hagymát, fokhagymát, alaplevet, majoránát, szerecsendiót. Ennek mindig onnan az eredete, hogy ha nincs pénz, egy rántott leves - tojás leves azért csak összedobható :) Rántott leveshez pirított kenyérkocka dukál :)

b-n
b-n Fri, 2014-08-08 10:09

Bár a belefújjuk a tojást művelettel még nem mertem kísérletezni - marad a jó öreg belecsorgatás-, nos ettől még ez az egyik legkedveltebb levesem.

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2013-02-25 13:11

Szerintem is!:)
Gondolkodtál már rajta, hogyan lehetne becserkészni a gyümölcslevesbe is? :)
Nekem vannak ilyen bűnös gondolataim.DDD De tényleg, mindenbe...

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2013-03-01 21:10

Ha van chilis csoki, miért ne lehetne gyümileves is? És most ne nevess ki, én szoktam olyat sütni, hogy csirkemell, chili, gyömbér, chayenne-bors, barackbefőtt. És nekem ízlik! :)))

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2013-02-24 18:56

Editkém, mi tuti megélnénk "egykonyhán". :) Nagyon hasonló az ízlésünk.
A paprika csak kicsit teltebbé, ízletesebbé teszi, de persze el is hagyható. Az ecetet én elhagyom, nekünk nem hiányzik belőle, de sokan szeretik savanykásan, ez ízlés dolga és könnyen utána ízesíthető. Én magamnak Erős Pistát vagy chilit teszek bele ecet helyett...:))) "természetesen" :)))
Puszi, Éva

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2013-02-24 18:58

Új 2013.02.24 17:56
GelevaEditkém, mi tuti megélnénk "egykonyhán". :) Nagyon hasonló az ízlésünk.
A paprika csak kicsit teltebbé, ízletesebbé teszi, de persze el is hagyható. Az ecetet én elhagyom, nekünk nem hiányzik belőle, de sokan szeretik savanykásan, ez ízlés dolga és könnyen utána ízesíthető. Én magamnak Erős Pistát vagy chilit teszek bele ecet helyett...:))) "természetesen" :)))
Puszi, Éva

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2013-02-24 18:32

Pont így készítem én is a tojáslevest, egy pici különbséggel. Nem teszek bele zöldpaprikát és a végén kevés ecettel ízesítem. Mi is nagyon szeretjük. Kipróbálom majd paprikával is, mert biztos finom.
Edit

295
napraforgó olaj 1 dl
köménymag 2 teáskanál
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 10 gerezd
zöldpaprika 1 db
babérlevél 1 db
bors 8 szem
alaplé 2.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojás 8 db