Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott leves tejföllel

Rántott leves tejföllel
Rántott leves tejföllel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest még kiskoromból ismerem, én nagyon szerettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből és az olajból rántást készítünk. Pár percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát és a borsot.
  2. Visszatesszük a tűzre, és lassan felöntjük kb. 0,5 l vízzel.
  3. Beletesszük a babérlevelet (2-3 db-ot), és főzzük. Vigyázzunk, mert hamar ki tud futni.
  4. Mikor elkészült cérnametéltet főzhetünk bele, illetve hozzáadhatunk 1-2 ek tejfölt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 479
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lyna

Mióta szakács: 2011.09.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

rántott leves cérnametélttel, egyszerű rántott leves tejfölösen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
víz 0.5 l
cérnametélt 15 dkg
tejföl 2 ek