r
Nosalty Logó

Kávékrémes vienetta ahogy Iluska készíti

Iluska
Kávékrémes vienetta ahogy Iluska készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

kávékrém

1480
Kalória
20.2g
Fehérje
145.5g
Szénhidrát
91g
Zsír
119.1g
Víz
308.6g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
80.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

kávékrém

Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

kávékrém

Összesen 8874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

kávékrém

Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    546.1 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2177 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    3098 mg
  • Nátrium
    2183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    873.2 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    714.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 8874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
  2. Elosztjuk a masszát 3 felé, és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, egyenletes vastagságban. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. Összeállítjuk a süteményt. Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk. Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött olvasztottunk) is megcsurgatunk.
  4. Tetejét is bekenjük a krémmel, és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hidegen tartjuk. Azután szeletelhetjük, és kínálhatjuk. Jó étvágyat!

kávékrém

  1. A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle simára keverjük a keményítőt benne. Majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük, besűrítjük.
  2. A vajat a por nádcukorral habosra kutyuljuk, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük.
  3. A mascarponekrémmel sima, egynemű masszává keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Többször elkészítettem már ezt a desszertet, családom nagy örömére. Egyik alkalommal épp karácsony volt, mikor ezt kínáltam a vendégekkel. Nővérem egyiket a másik után szeletelte magának, ebből látszott, mennyire ízlik neki... én pedig örültem :-))!!!

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek