Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávékrémes vienetta ahogy Iluska készíti

Kávékrémes vienetta ahogy Iluska készíti
Kávékrémes vienetta ahogy Iluska készíti
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször elkészítettem már ezt a desszertet, családom nagy örömére. Egyik alkalommal épp karácsony volt, mikor ezt kínáltam a vendégekkel. Nővérem egyiket a másik után szeletelte magának, ebből látszott, mennyire ízlik neki... én pedig örültem :-))!!!

hozzávalók / 6 adag

piskóta

kávékrém

ajánlat

Születésnapra, névnapra vagy akár karácsonyra is kiváló desszert!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
  2. Elosztjuk a masszát 3 felé, és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, egyenletes vastagságban. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. Összeállítjuk a süteményt. Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk. Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött olvasztottunk) is megcsurgatunk.
  4. Tetejét is bekenjük a krémmel, és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hidegen tartjuk. Azután szeletelhetjük, és kínálhatjuk. Jó étvágyat!

kávékrém

  1. A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle simára keverjük a keményítőt benne. Majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük, besűrítjük.
  2. A vajat a por nádcukorral habosra kutyuljuk, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük.
  3. A mascarponekrémmel sima, egynemű masszává keverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 35 311
elküldve: 10
receptkönyvben: 243
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nespresso receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vienetta kávékrémmel, mascarponés kávékrémes vienetta, vienetta finom krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1480
tojássárgája 6 db
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 38 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojásfehérje 6 db
feketekávé 2 dl
tej 3 dl
étkezési keményítő 5 evőkanál
vaj 25 dkg
nádcukor 15 dkg
mascarpone 25 dkg
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek