Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzakrémes kocka

Bodzakrémes kocka
Bodzakrémes kocka
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a citromos szalalkális sütit. Most lett kész a bodzaszörp, arra gondoltam, hogy "felújítom" vele a jól bevált kedvencünket. Nagyon jól sikerült :) Ugyanolyan pihekönnyű, mint a citromos, és benne van egy másik kedvelt íz, a bodza is...

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk úgy, hogy legelőbb a tejben feloldjuk a szalalkálit.
  2. A tésztából három lapot nyújtunk.
  3. A lapokat 190 fokos sütőben egyenként, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a szörpöt, a tejet, a tojást és a lisztet összefőzzük. 
  5. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt, főtt krémmel jól felhabosítjuk.
  6. A lapokat megtöltjük a krémmel.
  7. A mázhoz a porcukrot és a bodzaszörpöt habosra keverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 23x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 342
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ibissz

Mióta szakács: 2013.04.21.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bodzás pihe, bodzás szelet, bodzaszörpös krémes szelet, főzött bodzakrémes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2879
finomliszt 35 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
tej 0.5 dl
tejföl 2 ek
margarin 8 dkg
szalalkáli 5 g
szörp 2 dl
tej 1 dl
tojás 1 db
finomliszt 3 ek
margarin 15 dkg
porcukor 12 dkg
szörp 60 dl