r
Nosalty Logó

Kavart meggyes túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kavart meggyes túrós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Zselé

Összesen 1123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Zselé

Összesen 6737 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Zselé

Összesen 232 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    269.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9400.8 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    3236 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.8 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 6737 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Zselé

Elkészítés

Tészta

  1. A tojást és a cukrokat habosra keverjük, majd a vajat felvágva hozzáadjuk, és simára keverjük.
  2. Kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felvert tojáshoz, összekeverjük, és 2 dl tejjel felhígítjuk.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét.
  4. Rászórjuk a túrót és a kimagozott meggybefőttet.
  5. Majd a maradék tésztával befedjük. Kanállal könnyebb rásimítani. Előmelegített sütőben megsütjük.

Töltelék

  1. A túrót, cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük.

Zselé

  1. A meggylét felöntjük, hogy 4,5 dl legyen, hozzáadjuk a 2 ek. cukrot és a vaníliás pudingport, és sűrűre főzzük.
  2. Rásimítjuk a megsült sütemény tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4024
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Ajánló

Friss meggyel még finomabb lehet.  

Receptkategóriák

Kavart meggyes túrós
helena26 458 recept

Vettem 1 kg túrót, a fele elfogyott, és gondoltam, elkészítem ezt a túrós kavartat, de kicsit változtattam rajta. Meggyel pikánsabb lesz, amit kedvel a férjem és a fiam. Ne vesszen kárba a leve, ezért megfőztem, és a tetejére simítottam. Nagyon finom lett!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Zselé

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!