Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanalas habos-túrós sütemény

Kanalas habos-túrós sütemény
Kanalas habos-túrós sütemény
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (60)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukor mennyiségén a krémben ízlés szerint változtathatunk.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk.
  2. A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a fél csomag pudingport, majd az áttört túrót, tejfölt, vaníliát és a reszelt citromhéjat.
  3. A tésztát belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd következik a túrókrém, ezt is elegyengetjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. Amíg sül a tészta a 4 tojásfehérjéből a cukor és a citromlé fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk.
  5. Ha a tepsit megmozgatjuk és nem lötyög a tészta, ráterítjük a habot, a lángot mérsékeljük, és kb. 10-15 percig szárítjuk a habot.
  6. A csokit az olajjal megolvasztjuk, és a kemény habra csurgatjuk. Ez el is maradhat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 116
össznézettség: 180 800
elküldve: 71
receptkönyvben: 1 556
elkészítve: 97/97
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos túrós szelet, túrós sütemény tojásfehérje habbal, habos túrós csurgatott csokival

Hozzászólások (60)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Tue, 2016-06-28 12:01

Mivel holnap lesz a férjem és a fiam névnapja. Megsütöttem :) Egyszerűen sütöttem egy kakaós piskótát ( 6 tojás, 2dl cukor, 4 dl liszt, 1 cs. sütőpor, 1 dl kakópor) tepsibe kentem, magvalt meggyet potyogtattam bele, rá kentem a túrókrémedet, nem baj, ha itt-ott lesüppedt, annál mutatósabb, fél sütésnél rákentem a habot, ahogy írtad, amint kihűlt rácsorgattam a csokit. Nagyon látványos, mutatós és már a szélét megkóstoltuk (a többit meg kell hagyni holnapra). Finom ! Örülök, hogy felraktad ezt a receptet, sok féleképpen lehet variálni. Legközelebb a túróba őszibarackbefőttet kockázok. Szép napot !

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2016-06-29 07:03

Igen, variálhatók ezek a receptek. Így új sütemények születnek. Boldog névnapot kívánok a fiadnak és a férjednek!

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Sat, 2016-07-02 13:13

Nagyon kedves vagy ! Átadtam az üzenetet, a jó kívánságot, köszönik szépen ! Itt nem tudok feltenni fotót ? Megmutatnám milyen szépre sikerült a süti a recepted alapján :)

Párom szakácsnője
Párom szakácsnője Fri, 2016-06-17 15:38

elkészítettem... valami borzalmas lett. a tészta folyós, még élősütéssel is a krém belemerült a tésztába és irto kevés lett. pedig vendégségbe vittük volna, de így ezt a szörny alakzatot biztos, hogy nem....

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2016-06-17 21:06

Sajnálom, de valamit elszúrtál. Van egy pár pozitív visszajelzés, ha nekik sikerült nem a recepttel van baj. A nyers tészta inkább ragacsos az olajtól, nem folyós.

Brynn
Brynn Sun, 2015-10-11 18:02

Hát nekem sem jött össze.
1.) Mivel meg volt szépen adva a tepsiméret (ritka!), így becsületesen lemértem, hogy pont akkorában süssem. Ehhez képest nagyon vékony lett a kakaós tészta, de gondoltam nem baj, majd feljön. Viszont a túrós krém abszolút nem fedte le, tök vékony lett, és így is kilógott a szélén az alsó kakaós réteg...
2.) Mivel tele van cukorral a tojáshab, ez szépen ki is csapódott rajta a hűtőben, apró kis karamellcseppek formájában. Ez eléggé agyonverte a kinézetet. Erre van megoldás? A megadott ideig sütöttem (15p).
3.) Emellet az egész borzasztó édes, a legdominánsabb összetevő az a 30 ek. kristálycukor, amit összesen bele kellett tenni... Teljesen elnyomja a túró ízét is, de még a kakaóét is.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2015-10-12 07:36

Sajnálom, hogy neked nem jött össze. A story-ban írtam, hogy a cukor mennyiségén lehet változtatni ízlés szerint. Nem "kellett" beletenni az összeset. A habbal már nem sütni kell csak szárítani, írtam, hogy a lángot mérsékeljük. Végig olvastam a hozzászólásokat, összesen 9 pozitív hozzászólás volt akik megsütötték és nagyon megvoltak elégedve az eredménnyel.

Brynn
Brynn Sun, 2015-10-18 08:21

Köszönöm a választ. Igen, a habbal már lejjeb vettem a hőfokot, ahogy írtad. Nem is a sütőben volt gond vele, hanem amikor utána állt egy kicsit a süti, ill. betettem a hűtőbe. Elkerülhető ez valahogy?
Megpróbálnám mégegyszer, de a gondom továbbra is az, hogy a megadott tepsiméret hatalmasnak tűnik. Hiába rakom össze ugyanezt, ha lapos lesz a tészta, és a megadott mennyidségű túrókrémmel nem tudom lefedni. Biztos, hogy jók ezek a méretek? Nem tudom, merjek-e az ikeás jénai tállal próbálkozni, az meg lehet, hogy nagyon kicsi lesz...

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2015-10-24 09:55

Ne haragudj, hogy nem válaszoltam azonnal, de elakartam újra készíteni. Ugyanazzal a mennyiséggel dolgoztam (mert máskor szoktam variálni). Most annyit változtattam csak, hogy belereszeltem 50 g étcsokoládét a tészta masszájába és 1 ek tejfölt tettem pluszba. A tepsi mérete ugyanaz. A tészta ragadós az olaj miatt, ezért amikor teríted el a tepsibe, a kanál hátát kend be vékonyan olajjal, vagy vízzel, így könnyebb lesz. A pudingból tehetsz egész csomaggal, de akkor emeld meg a tejföl mennyiséget. A tojáshabos sütik nem szeretik a hűtést, gyöngyszerű vízcseppek válnak ki rajta. Ha hűteni szeretnéd akkor gőz felett készítsd a habot. Így tartósabb. Most én hab nélkül készítettem, mert a fehérje másra kellet. Így is finom volt és nagyon hamar elfogyott. Ha puhább tésztát akarsz hígíthatod tejjel, de akkor a krémet nem tartja meg és hullámos lesz a süti. Próbálkozhatsz kisebb tepsivel, de akkor nehezebben sül át és megéghet az alja. Remélem tudtam segíteni.

k.moncsa1982
k.moncsa1982 Fri, 2015-08-21 12:59

mindent pontosan kimértem és úgy csináltam, ahogyan leírtad, de a krém nagyon folyt és a sütésnél sem szilárdult meg annyira, ahogy kellett volna. A végeredmény ehető lett, ízre finom, de az állagának biztosan nem ilyennek kellene lennie.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2015-08-21 19:25

Valószínű, hogy a túród nagyon savós volt, vagy nem sütötted elég ideig. A tojássárgájától és a pudingtól mindenképpen meg kell szilárduljon.

ildike61
ildike61 Sun, 2015-08-02 15:03

Nagyon tetszetős a süti, egyből kiválasztottam. Könnyű és finom, bár az enyém egy kicsit rusztikus lett. A tészta olyan vékony lett a krémhez képest. Olyan mint a boci túrós, egy kicsit hullámos, de még ki sem hűlt, már a fele elfogyott. Az én remekművem ronda de finom.:)

bababeej8
bababeej8 / bababeej8 Wed, 2015-04-08 08:12

Nos, el kell mondanom, hogy nálam a krémes süti a mumus, valahogy mindig elrontok valamit. Hát ez bizony kivétel! Csodálatosan sikerült, nem csak finom, de végre szép is :) Hálás köszönet, ki is írtam a kis receptfüzetembe!

gabilive
gabilive Sat, 2015-01-17 23:01

Megsütöttem,és nagyon finom sütemény! Pont olyan lett,mint a képen,csak a csokit hagytam el a tetejéről!

nori88
Nóri* / nori88 Thu, 2015-01-15 22:33

Rajtam sajnos kifogott ez a süti, pedig rengeteget sütök.. nekem a tészta folyós lett, emiatt a túró belefolyt (pedig óvatosan tettem rá).. tehát a végeredmény "búvár túrós habbal" lett :) (ismeritek azt a sütit, ugye?)
Áruljátok el, mi a titok! Így is finom, de közel sem ilyen szép, mint a képen..:(

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2015-01-16 07:51

Nem lehet, hogy több tejet tettél? Minden visszajelzés pozitív, valamit elronthattál. Sajnálom, hogy neked nem sikerült.

rfeher
rfeher Wed, 2014-10-08 19:10

Már 3 napja kinéztem ezt a sütit, ma elkészitettem. Valami brutál finom!!!!!! Nagyon köszönöm! Nekem nem kellett tejföl, mert sajnos nem kaptam valami jó minőségü túrót, és tovább is sütöttem a tésztàt, mert lötyögött a közepe.. A habba tettem levendulát,jó volt vele. Nagyon köszönöm a receptet!!!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2014-10-09 07:07

Nagyon szívesen. Sajnos nem mindig lehet jó minőségű túrót kapni. Szoktam házilag készíteni, az a legfinomabb. Érdemes megpróbálni.

Zoralina0719
Zoralina0719 Tue, 2014-04-22 15:44

Szeretném elkészíteni ezt a süteményt párom szülinapjára,és azt szeretném kérdezni,hogy 22cm-es tortaformában ezzel a mennyiséggel vajon jó lesz-e? Vagy maradjak inkább a téglalap alakú tepsinél?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-04-22 16:50

Ez a mennyiség egy kicsit sok a 22 cm-es tortaformához. Szerintem nem tud átsülni, ha pedig tovább hagyod megég az alja.

Zoralina0719
Zoralina0719 Wed, 2014-04-23 15:04

Köszönöm a gyors választ,akkor marad a tepsi. Lényeg,hogy finom legyen! :-)

almamag
almamag Tue, 2014-03-25 23:02

Kedves Piroska! Olyan régen voltam ezen az oldalon, most kíváncsi voltam és mit látok?! Megint egy szuper recepted. Imádom, amiket felteszel! Gratulálok az összeshez! Az én ízvilágom mind! :-) Köszönöm és jó egészséget kívánok!!!! Üdvözlettel: Ili

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2014-03-26 07:55

Kedves Ili! Be örülök, hogy újra hallok rólad. Köszönöm a gratulációt és a kedves szavaidat. Szeretettel üdvözöllek: Piroska

Giovanna
Giovanna / Giovanna Thu, 2014-03-20 15:36

Kedves Piroska! Most sül, vendégségbe visszük, nagyon jól néz ki!:) Köszönöm a receptet!

Giovanna
Giovanna / Giovanna Fri, 2014-03-21 20:24

Isteni lett! Legközelebb kicsit tovább sütöm, mert a kakós tészta közepe lágy maradt (nem mintha így nem lenne finom:)))! Nagy sikere volt! Köszönöm!

csklara
csklara Thu, 2014-03-20 11:00

Piroska nagyon ügyes vagy, Te erre születtél, hogy jobbnál,jobb receptekkel halmozzál el minket! Köszönöm. Klára

Ildee7
Ildee7 Tue, 2014-03-18 23:17

Kedves Piroska! A krémhez sok lenne egy egész tasak pudingpor? üdv Ildi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2014-03-19 07:47

Kedves Ildi! Nem lesz sok az egész tasak puding, de akkor a tejföl adagot meg kell emelni, vagy 2 dl tejet hozzáadni, mert a pudingpornak kell annyi nedvesség, hanem száraz lesz a töltelék. Vagy megfőzheted előre a pudingot és úgy adod hozzá a túrós masszához és együtt sütöd. Üdv. Piroska

smores
smores Mon, 2014-03-17 15:23

Jol ertem,hogy a tesztahoz csak a "2 db tojas" sargaja kell?

561
tojás 2 db
cukor 10 ek
napraforgó olaj 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 3 ek
tojássárgája 4 db
cukor 10 ek
tejszínízű pudingpor 0.5 tasak
tehéntúró 50 dkg
tejföl 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojásfehérje 4 db
cukor 10 ek
citromlé 1 ek
étcsokoládé 50 g
napraforgó olaj 0.5 ek