r
Nosalty Logó

Kanalas habos-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kanalas habos-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Összesen 565 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Összesen 4538 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Összesen 274 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 565 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7712.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 4538 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.5 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 274 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk.
  2. A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a fél csomag pudingport, majd az áttört túrót, tejfölt, vaníliát és a reszelt citromhéjat.
  3. A tésztát belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd következik a túrókrém, ezt is elegyengetjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. Amíg sül a tészta a 4 tojásfehérjéből a cukor és a citromlé fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk.
  5. Ha a tepsit megmozgatjuk és nem lötyög a tészta, ráterítjük a habot, a lángot mérsékeljük, és kb. 10-15 percig szárítjuk a habot.
  6. A csokit az olajjal megolvasztjuk, és a kemény habra csurgatjuk. Ez el is maradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1200
  • Tegnapi nézettség: 55
  • 7 napos nézettség: 433
  • Össznézettség: 301148
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kanalas habos-túrós sütemény
Csiki Piroska 230 recept

A cukor mennyiségén a krémben ízlés szerint változtathatunk.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.