Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéshúsos rakott zöldbab

Sertéshúsos rakott zöldbab
Sertéshúsos rakott zöldbab
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag gyorsan elkészülő, kiadós, laktató étel, ezért szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst is külön sós vízben megfőzzük.
  3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
  4. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a darált húst.
  5. Hozzáadjuk a fokhagymát, sót és a fűszereket.
  6. A babot leszűrjük.
  7. A tojást és a tejfölt kikeverjük, sózzuk-borsozzuk.
  8. Egy tepsit kiolajozunk. A babot a hússal és a rizzsel összekeverjük, és a tepsibe öntjük.
  9. Ráöntjük a tojásos öntetet, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 063
elküldve: 9
receptkönyvben: 326
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos rakott zöldbab, rakott zöldbab sertéshússal, tepsis zöldbab

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

799
zöldbab 1 kg
darált sertéshús 50 dkg
tojás 3 db
gyors rizs 250 g
tejföl 450 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint