r
Nosalty Logó

Mákos-diós rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mákos-diós rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1281 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 7695 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 400 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1281 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    457.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8599.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    3638 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1167 mg
  • Foszfor
    3207 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 7695 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 400 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Pici langyos, cukrostejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a margarint belemorzsoljuk, az élesztős tejet és a tejfölt is hozzáadjuk, majd jól összedolgozzuk. Hagyjuk kelni meleg helyen kb. 20 percig.
  3. Majd megfelezzük a tésztát, aztán lisztezett deszkán még jól átgyúrjuk, majdkinyújtjuk.
  4. A kinyújtott tésztát 3 részre osztjuk, késsel megjelöljük, de nem vágjuk el!
  5. Majd a tölteléket a tészta szélénél elkezdve azonos mennyiségben ráhalmozzuk, majd fordítunk rajta, és egy picit feltekerjük, de csak annyira, hogy a töltelék ne essen ki, majd elvágjuk a tésztát. Ahol a két tészta összeér, az legyen a tepsi alján. Ugyanígy megcsináljuk a többi rudat is.
  6. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  7. Ha kész, akkor szeletekre vágjuk, és vaníliás porcukorban megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11679
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 04.

Ajánló

A töltelék lehet még túró, alma vagy lekvár.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mákos-diós rúd
a-édrienn 87 recept

Szomszédnénitől tanultam ezt a receptet, és azért tetszik, mert nem kell bele tojás, és az unokaöcsém is eheti!

Hozzászólások

pussycat

Szia Adrienn! Ez a suti nagyon jol hangzik es persze jol nez ki. Most talaltam csak ra, ugy-hogy biztosan meg fogom sutni. Koszi a receptet, Veronika

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.