r
Nosalty Logó

Mákos-diós rúd

a-édrienn
Mákos-diós rúd
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

1281
Kalória
22.5g
Fehérje
134.1g
Szénhidrát
76.3g
Zsír
37g
Víz
14.9g
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
54.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 7695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    457.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8599.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    3638 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1167 mg
  • Foszfor
    3207 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    804.4 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 7695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Pici langyos, cukrostejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a margarint belemorzsoljuk, az élesztős tejet és a tejfölt is hozzáadjuk, majd jól összedolgozzuk. Hagyjuk kelni meleg helyen kb. 20 percig.
  3. Majd megfelezzük a tésztát, aztán lisztezett deszkán még jól átgyúrjuk, majdkinyújtjuk.
  4. A kinyújtott tésztát 3 részre osztjuk, késsel megjelöljük, de nem vágjuk el!
  5. Majd a tölteléket a tészta szélénél elkezdve azonos mennyiségben ráhalmozzuk, majd fordítunk rajta, és egy picit feltekerjük, de csak annyira, hogy a töltelék ne essen ki, majd elvágjuk a tésztát. Ahol a két tészta összeér, az legyen a tepsi alján. Ugyanígy megcsináljuk a többi rudat is.
  6. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  7. Ha kész, akkor szeletekre vágjuk, és vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szomszédnénitől tanultam ezt a receptet, és azért tetszik, mert nem kell bele tojás, és az unokaöcsém is eheti!

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...