r
Nosalty Logó

Mandulatöltelékes kalácskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Mandulatöltelékes kalácskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 4436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 411 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3435.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 4436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a tejszínt, és megmelegítjük, de ne legyen forró.
  2. Utána az élesztőre öntjük, és addig keverjük, míg az fel nem oldódik. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és 25 dkg lisztet.
  3. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd a maradék lisztet apránként beledagasztjuk. 30 percig kelesztjük.
  4. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, rákenjük a tölteléket. A hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, majd a rudat koszorúvá alakítjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 2 cm-es közökben a tészta kétharmadáig behasítjuk. Az így kapott részeket ellentétes irányba széthúzva félig egymásra hajtjuk.
  7. Még 30 percig kelesztjük, a sütőt előmelegítjük.
  8. A tésztát simára kevert tojással megkenjük, és megszórjuk kristálycukorral. A sütő középső rácsán megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4218
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamilyen kalácsfélét akartam sütni, amit másnap munkába vihetek, mert már nagyon untam a zsömlét. Igencsak finom lett, mire észbe kaptam, már csak 2 szeletnyi volt belőle, úgyhogy gyorsan el is csomagoltam. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?