r
Nosalty Logó

Lecsós tészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Lecsós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 522 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    751 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1401 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    3954 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3514 micro
Összesen 3135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    527 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott paprikát, paradicsomot tetszőleges darabokra vágjuk. (Én először hosszában félbe, majd 1,5 cm-es darabokra vágom.)
  2. Az egyik hagymát karikára vágjuk. Mindent egy tálba teszünk. A másik hagymát kockára vágjuk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és felengedjük pici vízzel.
  3. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk a paprikát, paradicsomot, hagymát. Lassú tűzön, fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve addig főzzük, amíg puha nem lesz, és a levét el nem főtte. (A lecsót nem szabad nagyon szétfőzni, ezért nem öntünk alá sok vizet, mert a paprika és a paradicsom a fedő alatt úgyis enged vizet, ami mire elfő, pont elég puha lesz a paprikánk és a hagymánk.)
  4. A tésztát sós vízben kifőzzük, és összekeverjük a lecsóval.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 38049
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 26.

Ajánló

Aki szereti az erőset, az tegyen bele erőspaprikát is. Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron a lecsó nálunk a sláger, de natúr nem nagyon szeretjük, ezért sok mindennel szoktuk kombinálni. Ez az egyik változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek