r
Nosalty Logó

Csicseriborsós tészta gazdagon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Cafika
Csicseriborsós tészta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1011 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3152.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3032 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6720 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18075 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 3820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1429 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is előző este beáztatjuk a csicseriborsót,leöntjük róla a vizet, majd tiszta vízben fedővel letakarva feltesszük főni, kb. 50-60 perc alatt puhára fő.
  2. A répát, hagymát, fokhagymát, zellerszárat megtisztítjuk, megmossuk, majd késes metélővel ledaráljuk.
  3. Az olaj felét (0,5 dl)egy nagyobb fazékban feltesszük a tűzre, beletesszük a lemixelt zöldségeket, kis lángon 15 percig pirítjuk, kevergetve.
  4. Majd hozzáadjuk a rozmaringot (lehet egészben vagy apróra metélve, ki ahogy szereti) és a szalonnát is. Addig pirítjuk, amíg a szalonna szép üveges nem lesz
  5. Hozzáadjuk a csicseriborsót is, picit összepirítjuk kevergetve az egészet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepjen mindent.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk (óvatosan a szalonna miatt), borsozzuk, majd lefedve még kb. 15-20 percig lassan forraljuk.
  7. Közben feltesszük a vizet a tésztának forrni, mikor forr, sózzuk, és a tésztánkat az utasítás szerint készre főzzük, majd ha kész, leszűrjük.
  8. Közben a kész csicseriborsó kb. 1/3-át kivesszük, lemixeljük (vagy áttörjük),majd visszaöntjük a többihez.
  9. Legutoljáraaz olaj másik felét (0,5 dl)egy kicsike edényben feltesszük a lángra, jó forró legyen, majd mikor már szinte sistereg, beleöntjük a darabolt spagettinket, és mindig kevergetve szép aranybarnára pirítjuk.
  10. A leszűrt tésztát összekeverjük a csicseriborsóval, kimerjük a tányérokba, és végül a még forró pirított spagettivel meghintjük a tetejét, és egy pici olajat is csorgatunk rá.
  11. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4998
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

A pirított tésztát ne hagyjuk ki semmiképpen, olyan finom ropogós!! Ha főételnek szeretnénk, akkor fejenként kb. 80 g tészta elegendő. Én úgy szoktam csinálni, hogy a kifőtt tésztára szedem rá merőkanállal a csicseriborsóst, így meg tudom határozni, hogy mennyire legyen "leveses" a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egy nagyon finom mediterrán recept, a csicseriborsós recept a netről van, a pirított tésztát az anyósomtól lestem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk