Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos gazpacho

Karfiolos gazpacho
Karfiolos gazpacho
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gazpacho a spanyol szerelmem, a fehér gazpacho, ráadásul karfiollal pedig hab a tortán. Hűsítő nyári leves, és még a tűzhely mellett se kell órákat állni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt virágaira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük.
  2. Közben kb. 25 g mandulát egy serpenyőben megpirítunk.
  3. Az uborkát meghámozzuk, a 3/4-ét nagyobb darabokra vágjuk, a maradékot pedig egész apróra vágjuk.
  4. Az olaj, a pirított mandula és az apróra vágott uborka kivételével minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és összeturmixoljuk. Adhatunk hozzá vizet is, ha túl sűrű.
  5. Hozzáadjuk az olívaolajat is, még egyet keverünk rajta, majd hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  6. A pirított mandulával és az uborkával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 850
elküldve: 3
receptkönyvben: 297
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gazpacho karfiollal, zöldségkrémleves

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sun, 2017-08-06 07:13

Mindig elolvasom a hozzászólásokat, mert általában hasznos tapasztalatokkal egészítik ki a recepteket.
Elég muris, hogy a 14 "hozzászólásból" 13-ban a NoSalty közli, hogy kiemelték a receptet. Kár, hogy a kutyát se érdekli a jelek szerint, pedig jó kis leveske.
A 14. hozzászólás pedig egy kérdés, amire valaki több mint két éve várja a választ.

Tombochan
Tombochan Mon, 2015-06-15 12:55

Ne haragudjatok, de hogy számoltátok ki hogy ez egy félórás recept? Ha a hűtőbe kell tenni két órára, plusz amíg addig lehűl hogy be lehessen tenni, akkor a legjobb indulattal is legalább három órára van szükség.

352
karfiol 1 kis db
kenyér 2 szelet
fenyőmag 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
sherryecet 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
mandulapehely 15 dkg
kígyóuborka 1 közepes db
olívaolaj 65 ml
0 ízlés szerint