Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos-brokkolis egytál sonkával

Karfiolos-brokkolis egytál sonkával
Karfiolos-brokkolis egytál sonkával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éppen mélyhűtő kiürítési akcióban vagyok, és hát az A-terv balul ütött ki (rántott zöldségnek indult, de a kipróbált panírozási eljárás nem egészen az elvárt eredményt hozta), úgyhogy kellett egy B-terv. Ez lett belőle...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha mirelit zöldséget használunk, akkor ez a lépés kimarad, amúgy pedig mindkét zöldséget rózsáira szedjük (nem kell apróra), és alaposan megmossuk. Ezután a zöldséget kevés, enyhén sós vízben néhány perc alatt előfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne puhuljon meg teljesen!
  2. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, ebbe beleszedjük a lecsepegtetett zöldséget.
  3. A tojást felverjük, és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, chilipehellyel, valamint az egy evőkanál joghurttal összekeverjük. A sonkát csíkokra vágjuk.
  4. A sonkát a zöldségre szórjuk, majd leöntjük a tojásos keverékkel. Ezután megkenjük a tetejét tejföllel, és az egészet befedjük a sajtszeletekkel.
  5. 200 fokosra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 297
elküldve: 13
receptkönyvben: 400
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

TimTam

Mióta szakács: 2012.01.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiolos-brokkolis egytálétel, zöldséges egytálétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Wed, 2015-08-26 15:39

Kicsit csalókának tartom a mennyiségeket, mert pl. 10 dkg brokkoli igazából megpucolva, konyhakészen egy kis fej (!) - ezt talán érdemes lenne feltüntetni (én ezt nem gondoltam..). így kicsit kevés lett az alapanyagom, mert karfiolom meg nem volt itthon, ezért még két nagyobb répát kockáztam bele. sonkából 20 dkg-t tettem, és semmit sem sóztam, mert a sonka alapból jó sós volt. a joghurtot kihagytam, csak tejföllel is isteni - viszont majdnem egy egész nagy tejfölt rákanalaztam, hogy jó szaftos legyen.
Összességében nagyon jó kis recept, finom lett a végeredmény! :)

TimTam
TimTam / TimTam Tue, 2015-09-08 22:06

Köszönöm, javítottam közepes fejre. A helyzet az, hogy én mirelitből csináltam, karfiollal vegyesen, és így csak megsaccolni tudtam a mennyiséget. Ahogy írtam, hűtőkiürítés közben született a recept és hát a joghurt is közeli lejáratú volt... :) Örülök, hogy finom lett. :)

221
brokkoli 1 közepes fej
karfiol 10 dkg
sonka 5 dkg
tejföl 1 ek
joghurt 1 ek
tojás 1 db
sajt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 teáskanál