Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános morzsával szórt karalábé

Parmezános morzsával szórt karalábé
Parmezános morzsával szórt karalábé
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kenyereim sarka általában megmarad, mivel eleve elég kemény szokott lenni a sötét, sok rozzsal sültek héja. Ezekből mindig morzsát készítek, és többek között így használom fel. 

Ennyi sütéstől a karalábé külseje épp csak megpuhul, finom ropogós marad. Ha valaki nem szereti így, süsse egy kicsit tovább fedő alatt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét kockákra vágjuk, majd egy hőálló tálba tesszük.
  2. Ráöntjük a sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezett tejszínt, és lefedve kb. 10 percig sütjük.
  3. Levesszük a fedőt, és rászórjuk a többi hozzávalóval elkevert morzsát. Addig sütjük, amíg szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

morzsás karalábé, morzsával szórt zöldség, sült karalábé kenyérmorzsával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-04-20 08:58

Köszi! :) Minden más zöldséggel is finom, és a morzsát is mindenfélével lehet fűszerezni.

517
karalábé 2 közepes db
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
kenyér 10 dkg
olívaolaj 2 ek
lenmag 1 ek