r
Nosalty Logó

Karfiolos-brokkolis egytál sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karfiolos-brokkolis egytál sonkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 442 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2262 micro
Összesen 222 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1113 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4524 micro
Összesen 442 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha mirelit zöldséget használunk, akkor ez a lépés kimarad, amúgy pedig mindkét zöldséget rózsáira szedjük (nem kell apróra), és alaposan megmossuk. Ezután a zöldséget kevés, enyhén sós vízben néhány perc alatt előfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne puhuljon meg teljesen!
  2. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, ebbe beleszedjük a lecsepegtetett zöldséget.
  3. A tojást felverjük, és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, chilipehellyel, valamint az egy evőkanál joghurttal összekeverjük. A sonkát csíkokra vágjuk.
  4. A sonkát a zöldségre szórjuk, majd leöntjük a tojásos keverékkel. Ezután megkenjük a tetejét tejföllel, és az egészet befedjük a sajtszeletekkel.
  5. 200 fokosra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 299
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 14123
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éppen mélyhűtő kiürítési akcióban vagyok, és hát az A-terv balul ütött ki (rántott zöldségnek indult, de a kipróbált panírozási eljárás nem egészen az elvárt eredményt hozta), úgyhogy kellett egy B-terv. Ez lett belőle...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek