Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves grízgaluskával

Karfiolleves grízgaluskával
Karfiolleves grízgaluskával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom tavaszi leves, egyszerű és nagyszerű!

hozzávalók / 4 adag

Grízgaluska

Leves

ajánlat

A grízgaluskát főzhetjük más zöldséglevesbe és húslevesbe is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Grízgaluska

  1. Egy tányérba beleütünk egy tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük.
  2. 5 csapott evőkanálnyi grízt szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport. Jól összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk.

Leves

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
  2. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
  3. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldség alaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk.
  4. Amikor forr, akkor kiskanál élével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. (Amikor megkeverjük, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágunk, és ha a közepén is puha, akkor jó.) Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest ízesítjük sóval, borssal.
  5. A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés forró levessel, majd az egészhez adjuk, és további 5 percig főzzük.
  6. A végén apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 15 020
elküldve: 3
receptkönyvben: 152
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes karfiolleves, karfiolleves daragaluskával, karfiolleves grízgaluskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

285
tojás 1 db
0 ízlés szerint
szódabikarbóna 1 késhegynyi
búzadara 5 evőkanál
karfiol 500 g
sárgarépa 200 g
fehérrépa 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
zöldség alaplé 1.5 l
tejföl 100 g
főzőtejszín 50 g
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor