Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves 3.

Karfiolleves 3.
Karfiolleves 3.
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldségesnél olyan szép volt a karfiol, hogy nem tudtam otthagyni. Már nagyon régen ettem karfiollevest, így hát nem volt kérdés, hogy mi legyen belőle.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A répákat megpucoljuk és karikára vágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a karfiolt és a zöldségeket és kb. 10 percig  kevergetve tovább dinszteljük.
  4. Megszórjuk a liszttel és 1-2 percig tovább keverjük.
  5. Vízzel felöntjük. Beledobjuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk. A hozzávalókat puhára főzzük.
  6. Ha kész, belerakjuk a cérnametéltet, beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és tálaljuk.
     

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 96 555
elküldve: 12
receptkönyvben: 812
elkészítve: 56/74
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes karfiolleves, zöldséges karfiolleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b_rozsavolgyi
b_rozsavolgyi Tue, 2015-03-24 19:55

Ahogyan minden elkészített recepthez, ehhez is írok néhány sort...
Nagyon finom, igazi anya féle hazai íz! Aki a hagyományos ételeket, igazi magyar ízeket keresi mindenképpen ajánlom ezt a receptet.

adrika1
adrika1 Tue, 2014-10-14 18:50

Nagyon finom de a só bors ízlés szerint helyett azt írd te mennyit teszel bele csak azért,hogy ne kelljen kóstolgatni.

Ditke62
Ditke62 Sun, 2013-11-03 14:53

Már többször készítettem, a tésztát én is kihagyom belőle, de így is nagyon finom.
köszönöm a receptet!

remese
remese Sun, 2013-09-15 12:03

Kedves Kiki! Nagyon finom lett a leves, még biztos sokszor elkészítem! Köszönöm a receptet! Üdv. Remese

gabanna
Ketryn / gabanna Sat, 2012-03-17 17:10

Kedves Kiki!
Ez a leves nagyon finom. Ma ez volt ebédre. :)
Köszönöm a receptet. :)
Üdv: gabanna

lelkeske
lelkeske Tue, 2012-02-28 13:38

Kedves Kiki!
Mostmár meg kell, hogy írjam neked, hogy anélkül, hogy figyelném, az esetek nagy többségében a Te receptjeid egyikénél kötök ki. Asszem bírom a főztödet :)))
Viccet félretéve, csúcs-szuper a leves! Két tányérral ettem belőle, és a kisfiam is. Pedig nem vagyunk nagy karfiol rajongók. Tészta nélkül is nagyszerű volt, és az a pici szerecsendió sem rontott rajta, amit egy előző hozzászóló írt. Szóval nyami. Meg fogom nézni az összes receptedet, mert biztos lesz még közte, amivel nem találkoztam és az előzőekből kiindulva nem fogok csalódni. Köszönöm a munkásságodat, kérlek ne hagyd abba! :)
Üdv, Edina

baxicus
baxicus Tue, 2010-12-21 18:39

Kiválló a recept, de én még szerecsendiót is raktam bele.Igazán finom volt, köszi!

Nini82
Nini82 Wed, 2010-10-13 15:16

Egyszerű, gyors, és nagyon-nagyon finom. Igaz, én tészta nélkül készítem, de isteni! Köszi a receptet!!!

334
karfiol 1 közepes fej
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 1 csokor
cérnametélt 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
bors 1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
víz 2.5 l