r
Nosalty Logó

Citromos patisszonfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Citromos patisszonfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 778 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2916 micro
Összesen 195 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2876 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11662 micro
Összesen 778 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patisszont magját egy kanállal vájjuk ki, ha nem elég zsenge, akkor a héját vágjuk le, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségzöldet szintén vágjuk fel apróra.
  2. Az olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felkockázott patisszont is, és keverjük alaposan össze.
  3. Ezután szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt citromhéjjal, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjunk rá ízlés szerint citromlevet, keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. (én egy fél citrom levét facsartam rá, hogy ne legyen túl savanyú, de ez ízlés dolga)
  4. Addig főzzük, míg a patisszon teljesen megpuhul, majd botmixerrel pépesítsük.
  5. A lisztet keverjük simára a tejföllel és egy kevéske vízzel, majd öntsük hozzá a pépesített patiszonhoz, és kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik. (közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána)
  6. Ameddig a főzelék fő, készítsünk hozzá ízlés szerint feltétet. Én pl. tükörtojást sütöttem hozzá.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 504
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.