Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finn lazacleves

Finn lazacleves
Finn lazacleves
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi ajándékba kaptam életem első finn szakácskönyvét méghozzá magyar nyelven, mely stílusosan a "Finn konyha" nevet viseli. A könyv egy 1984-es kiadás, és akkortájt ezt 48 forintért adták. Imádom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük.
  3. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony karikákra daraboljuk.
  4. Egy lábasban vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd erre először ráhelyezzük a burgonyát, azután a karikákra vágott póréhagymát, utána következnek a fűszerek.
  5. Ezekre rátesszük a haldarabokat, megsózzuk, beletesszük a zöldséges leveskockát, végül pedig az egészet leöntjük langyos vízzel és tejjel.
  6. Az ily módon összeállított levest felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg minden jól meg nem puhul.
  7. A végén hozzáadjuk a főzőtejszínt, és megszórjuk finomra vágott kaporral, vagy/és friss póréhagyma karikákkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 719
elküldve: 9
receptkönyvben: 176
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

póréhagymás-kapros lazacleves, lazacleves póréhagymával és kaporral, lazacleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Denissa
Denissa Wed, 2014-01-29 16:21

Ritka finom leves... pedig csak a lazac fejebol es a gerinten maradt hust foztem bele.... de nagyon izlett.... koszonet a receptert.

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-14 14:28

Na, ez igen! Rég keresem, mert a "hagyományos" ponytlét nem szeretem, a sok szálka miatt.

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-21 10:54

Igen, a különleges leveseket mindig szerettem. Van egy dunadeltai lipován receptem is, hamarosan felteszem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-04-01 18:54

Hello!Savanyitva nem probaltad,citromle?

Nóricc
Nóricc Mon, 2012-02-20 10:50

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet! 2 éve ettem ilyet az egyik finn barátunknál... a mustikka piirakkát pedig egy másiknál. Imádom mind a kettőt :) Köszönöm!

566
lazac 80 dkg
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
póréhagyma 1 közepes db
leveskocka 2 db
1.5 ek
fekete bors 1 teáskanál
szegfűbors 1 kávéskanál
babérlevél 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
kapor 1 csokor
főzőtejszín 2 dl
tej 2 dl