r
Nosalty Logó

Finn lazacleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Finn lazacleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3716.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    2609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    871 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14865.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    10436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    3484 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 2269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük.
  3. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony karikákra daraboljuk.
  4. Egy lábasban vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd erre először ráhelyezzük a burgonyát, azután a karikákra vágott póréhagymát, utána következnek a fűszerek.
  5. Ezekre rátesszük a haldarabokat, megsózzuk, beletesszük a zöldséges leveskockát, végül pedig az egészet leöntjük langyos vízzel és tejjel.
  6. Az ily módon összeállított levest felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg minden jól meg nem puhul.
  7. A végén hozzáadjuk a főzőtejszínt, és megszórjuk finomra vágott kaporral, vagy/és friss póréhagyma karikákkal.
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22344
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finn lazacleves
Auringonkukka 61 recept

Karácsonyi ajándékba kaptam életem első finn szakácskönyvét méghozzá magyar nyelven, mely stílusosan a "Finn konyha" nevet viseli. A könyv egy 1984-es kiadás, és akkortájt ezt 48 forintért adták. Imádom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...