r
Nosalty Logó

Karamelles svéd mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mesél a konyha
Karamelles svéd mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

karamellöntet

Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

karamellöntet

Összesen 3853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

karamellöntet

Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.8 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 3853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

karamellöntet

Elkészítés

tészta

  1. Felverjük a tojásfehérjéket, majd tovább kevergetve hozzáadjuk a mandulát és a barna cukrot is.
  2. Kerek, kivajazott tortaformába öntjük, és 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

krém

  1. A tojássárgáját a porcukorral vízgőz felett habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejben elkevert keményítőt, és besűrítjük a krémet. Levesszük a gőzről, majd ha kéz-hőmérsékletűre hűlt, apránként robotgéppel hozzákeverjük a vajat.
  2. Amikor a tészta és a krém is teljesen kihűlt, a tésztát félbevágjuk, és megtöltjük a krém felével, a másik felével pedig bevonjuk a tetejét. Ne aggódjunk, ha eltörik esetleg a tészta, mert a krém úgy is össze fogja fogni.

karamellöntet

  1. A cukrot 1 evőkanál vízzel karamellizáljuk egy edényben.
  2. Amikor elérte a kívánt középbarna színt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat egy csipet sóval, de mindezt nagyon óvatosan, mert kicsaphat a gőz. Visszarakjuk a tűzhelyre, addig kevergetjük, amíg egységes karamell krémet nem kapunk.
  3. A kihűlt karamellkrémet is a torta tetejére öntjük szép egyenletesen.
  4. Amennyiben még a tejszín hozzáadása előtt félreöntünk egy kis karamellt, és kihűlve összetörjük, akkor dekorálhatjuk a tortát karamelldarabokkal, amitől ropogós lesz, mint a daim. Ha egy napot ki tudunk várni, hogy ne együk meg, hanem a hűtőben pihentetjük a tortánkat, az igazán jót tesz neki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6007
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamelles svéd mandulatorta
Mesél a konyha 21 recept

Éljen a svéd bútoráruház, és éljen-éljen a svéd mandulatorta. :)

Hozzávalók

tészta

krém

karamellöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!