Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-csokis piskóta

Mandulás-csokis piskóta
Mandulás-csokis piskóta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ettem volna valami egyszerű, finom sütit :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Édes desszertbort kínáljunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krém hozzávalóit előző nap fölforraljuk, és egy napra hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, félidőben kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
  4. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is tovább habosítjuk.
  5. A mandulát és a narancshéjat óvatosan a habba forgatjuk.
  6. Lisztezett tepsiben, 170 fokon kb. 10 perc alatt, tűpróbáig megsütjük.
  7. Az előző nap felfőzött krémet alaposan kikeverjük. (A tejszínhabnál sűrűbb, de a vajkrémnél könnyebb krémet kapunk.)
  8. A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet.
  9. Tetejét pirított mandulaforgáccsal megszórjuk, tetszés szerint szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 83 193
elküldve: 48
receptkönyvben: 1 451
elkészítve: 39/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta csokival és mandulával, csokis-mandulás süti

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maryloo12
Maryloo12 Thu, 2014-05-22 13:35

Bocsánat, de vak vagyok vagy nincs ott hogy mennyi lisztet kell használni a tésztához?

stellina13
stellina13 Tue, 2013-05-14 13:30

Ez nagyon finom. Koszonom a receptet. Fehèr csokolàdèbol is lehet ilyen tejszines krèmet kèsziteni?

sritus
sritus Sat, 2013-02-09 14:32

Sziasztok! Ha tortaformában csinálom, akkor mekkorát használjak?

M. Kata
M. Kata Sat, 2013-01-05 20:27

Ma megsütöttem ezt a sütit az öcsém szülinapjára. Nagyon ízlett mindenkinek. Köszönöm.

pofijanika
pofijanika / pofijanika Thu, 2012-11-08 23:15

Nekem nem volt türelmem másnapig várni, így aznap, kb. fél óra mélyhűtő után rátettem a krémet. Kicsit "átázott" a tészta, de nagyon finom lett, elég gyorsan elfogyott. :)
Köszönöm!

hmarianna
hmarianna Fri, 2012-04-27 19:48

Ma csináltam meg elöször, most pihen a hütőben, majd holnap eszük meg. Nekem annyi gondom volt, hogy a 10 perc nem elég, ha kivettem volna biztos össze esett volna, annyira lágy volt (tortaformába csináltam ) még olyan 10-15 percig sütöttem. A tészta vastag lett, a krém meg vékony. Kb: fele-harmada a tészta vastagságának. Pedig pontosan mindent úgy csináltam ahogy le van irva, és természetesen akkora mennyiséget. Ja és a krém 24 óra pihentetés után hig volt, igy felvertem habbá, a keverés szerintem nem lett volna elég. A krémet kostoltam, nagyon finom.

Ginger79
Ginger79 Thu, 2012-02-02 22:47

Tegnap megsütöttem tortának, nagyon finom lett. Gondoltam a tejszín miatt jó ötlet lehet felverni a krémet, és igazam is lett. Nagyon könnyű, ugyanakkor nagyon finom krémet kaptam, a kollégáknak nagyon ízlett. Közi a receptet, tuti máskor is megcsinálom! :)

vttm
Büszkeszósz / vttm Wed, 2011-09-14 19:15

Igen, egészen más íze lesz, pontosan oylan, mint egy mezei piskótának :)
Éppen a mandula (esetleg mogyoró) a tészta lényege, de ha mindenképpen ragaszkodsz a lisztes verzióhoz, 6 evőkanál liszttel készítsd.

pelvana
pelvana Wed, 2011-09-14 17:17

Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a mandula liszttel is helyettesíthető, ha az nincsen itthon? Nagyon más lesz az íze?

Manó93
Manó93 Wed, 2011-08-03 21:50

Mikor megcsináltam ezt a receptet még nem voltam regisztrálva. Viszont szeretném a visszajelzésemet adni, hogy nagyon finom lett a süti! Az tetszett meg benne, hogy gluténmentes, ugyanis lisztérzékeny vagyok. Mindenki nagyon dicsérte, különösen a tésztáját, bár nekem a krém tetszett jobban. :))

pamut
pamut Mon, 2011-05-16 16:27

Megcsináltam a receptet, iszonyú finom.Én a csokit kevés vajjal együtt olvasztottam+nagyon pici tejjel, hogy a kakaópor is elkeveredjen. Egy árnyalatnyi étkezési keményítőt is kevertem hozzá, arra az esetre, ha a tejszínhab nem lenne elég kemény (ez mindig beválik). A felvert tejszínhez adtam hozzá a csokis krémet és betettem egy éjszakára a hűtőbe:tökéletes lett az állaga, könnyű és mégis tartós.A tésztájába pedig került őrölt mogyoró is: aki nem allergiás rá, próbálja ki!Nagy sikere volt!Köszönöm a receptet!
Janka

Kephera
Kephera Mon, 2011-04-04 10:46

zseniális recept! Mi tortaformában csináltuk, kb. 30 percet sütöttük, és elvágtuk a piskótalapot, így a közepére és a tetejére is került a krémből. Mindenki el volt ájulva, köszi a receptet!

fabi
fabi Thu, 2010-12-30 21:11

Fantasztikus ez a recept: mutatós, gyors, mennyei torta lesz belőle. Kicsit tovább kellett sütnöm. Két fiam lisztérzékeny, ilyen szempontból is remek választás volt a karácsonyi menü lezárásaként.
Yummy.

vttm
Büszkeszósz / vttm Tue, 2010-11-02 08:05

Nincs semmi baj a Hulalával, annak, aki szereti. Én nem szeretem, nekem rettenetesen mű.

Az jutott még eszembe, hogyha folyós marad a krém, lehet belőle somlói-szerű rakott piskótát csinálni, darabokra tépni a tésztát, és lerétegezni a krémmel. Legfeljebb kanállal kell enni, na bumm. Az íze miatt megéri :)

reva
reva Fri, 2010-10-29 14:55

Mi a baj a hulalával? Én kínomban kötöttem ki nála, mert oké és parmalat, meg a többiek megbízhatatlanok voltak. Hol jó volt, hol nem.
Azért is klassz ez a recept, mert a családunk egyik tagja lisztérzékeny, és ebbe a sütibe nem kell liszt. Szóval jövő héten újból sorra kerül.

Krisztia
Krisztia Mon, 2010-10-25 12:25

Megcsináltam a torát a 10 éves évfordulónkra. Isteni lett. Köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-15 17:28

Sziasztok! Másodjára próbálom. Most zacskós okés tejszínnel, de én megint csak azt látom, hogy mint első alkalommal forró csokiként (felmelegítve) fog elfogyni! Mit csinálok rosszul?
Kinga

vttm
Büszkeszósz / vttm Mon, 2010-10-11 09:04

Ildikó: nem kell bele liszt, a mandula helyettesíti a lisztet.

Iona: normál méretű tepsiben sütöttem, a tészta mennyisége megegyezik egy 6 tojásos piskótáéval.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-11 08:29

tésztába nem kell liszt? Vagy milyen tészta kell ehhez??

vttm
Büszkeszósz / vttm Wed, 2010-09-22 07:39

Őszintén szólva én nagyon nem szeretem a Hulalát, de akinek nincs ellenérzése vele szemben, használhatja bátran.

reva
reva Wed, 2010-09-22 07:18

én hulalát (növényi) használok, eddig még nem csalódtam

vttm
Büszkeszósz / vttm Mon, 2010-09-13 12:35

Sajnos én is jártam már úgy, hogy folyós maradt a krém. Én a tejszín minőségére gondolok, mint okra, a zacskós féltartós Oké tejszínből mindig jól sikerült, most már csak ezt veszem.

sallaim
sallaim Mon, 2010-09-13 11:13

Megcsináltam a férjem szülinapjára, sajnos a krém nekem sehogy nem akart tejfölhöz hasonló állagú lenni, lehet, hogy valamit rosszul csináltam?Egyébként a folyósság ellenére is még a finnyás nagyobbik fiam is kétszer kért belőle. Gratulálok. Igazán izletes sütemény.

vttm
Büszkeszósz / vttm Sun, 2010-08-22 06:49

Igen, csak fel kell főzni, nem kell felverni. Másnap, hidegen kell jól kikeverni, habos nem lesz, inkább krémes.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-21 10:08

Sziasztok!

A krémhez (amit előző nap kell megfőzni) nem kell felverni a tejszínt? Csak össze kell keverni a többi hozzávalóval és megfőzni?

Köszönöm!

reva
reva Thu, 2010-08-19 19:21

Már másodszor sütöm egy héten belül. Nekem ez a véleményem :-))

reva
reva Thu, 2010-08-19 19:20

Már másodszor sütöm egy héten belül. Ez a véleményem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-20 10:06

Ez valami mennyei! Egyszerű és nagyonnagyo finom! Köszönöm!

superkata00
superkata00 Thu, 2010-04-15 16:17

Nagyon finom lett!!! Mondjuk én 25-30 percig sütöttem....10 perc sütés után azt hittem , hogy elrontottam valamit, mert még nagyon lágy volt a "tészta".

Verocska_81
Verocska_81 Tue, 2010-03-30 18:13

Sziasztok!
Nagyon jol nez ki a suti. Lehet hogy elkeszitenem husvetra torta helyett :)
Mekkora tepsiben vagy formaban sutitek a tesztat?

vttm
Büszkeszósz / vttm Wed, 2010-03-24 13:25

Örülök, hogy ízlett, annak meg külön, hogy hangot is adtál itt ennek :)

(Húsvétkor nálunk is újra terítékre kerül majd egy ünnepi torta formájában, ha a terveknek megfelelően sikerül, megmutatom majd itt is. )

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2010-03-24 12:59

Kedves Edit!
Kipróbáltam a receptet, és csak gratulálni tudok hozzá:-)
A kislányomnak annyira izlett -amit a pici arcocskája hűen tükrözött- hogy úgy érzem minimum egy KÖSZÖNÖM szépennel tartozom neked!
Üdvözlettel:
Évi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-06-16 13:25

A tésztába nem kell kakaó vagy csokoládé? Mitől lesz barna?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-02-02 11:16

Gyönyörű és nagyon guszta recept, gratulálok!

1136
tojás 6 db
cukor 6 ek
mandula 20 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
habtejszín 5 dl
cukor 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 1 teáskanál
mandulapehely 5 dkg