r
Nosalty Logó

Lübecki marcipántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Lübecki marcipántorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Összesen 762 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Összesen 9179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 762 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    577.3 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    389 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3385 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 9179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Elkészítés

Linzertészta

  1. A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, és sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk.
  2. 190 fokon kb. 20 percig sütjük.

Tortaalap

  1. Konyhai robotgéppel magas fokozaton 4 db tojást, 130 g cukrot, csipet sót, 1 csomag vaníliás cukrot, kb. 15 percen keresztül, nagyon sűrű, krémes állagúra keverjük addig, hogy már rajta marad a keverőkanálon a krém.
  2. Majd egy főzőkanál segítségével hozzákeverjük a szárazanyagokat.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm formában öntjük, egyenletesre igazítjuk. 190 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Arra ügyeljünk, hogy a kívánt hőfokot elérje a sütő, mert fontos, hogy azonnal a sütőbe kerüljön a tészta. Sütés után kb. 5 percet várunk, majd a tortaformával együtt egy rácsra borítjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.
  4. Miután kihűlt, 3 lapra fölvágjuk.

Marcipánkrém

  1. A marcipánmasszát lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, és villa segítségével rummal és a vízzel krémes állagúra kikeverjük.
  2. A 600 ml tejszínt a 3 csomag habfixálóval és a cukorral fölhabosítjuk, a marcipánkrémet és a darált mogyorót fakanállal hozzákeverjük.
  3. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd a linzertésztát belehelyezzük, és megkenjük málnalekvárral.
  4. Rárakjuk az egyik mogyorós lapot, és a krém egy részét rákenjük. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el, és befedjük a harmadik tortalappal, amit szintén vékonyan krémmel megkenünk. 2 órát hűtőben tároljuk.
  5. 400 ml tejszínt a 2 csomag habfixálóval fölhabosítunk, és körbekenjük a tortát, majd a tetejét is megkenjük. Egy órát a mélyhűtőbe helyezzük.
  6. Közben kinyújtjuk a marcipánmasszát kettő sütőpapír között, amit vékonyan megszórunk porcukorral vagy étkezési keményítővel. Tanácsos lemérni a formát és a szélét, így kb. megkapjuk a méretet, mekkora nagyságúra nyújtsuk ki a marcipánmasszát. Majd a lefagyasztott tortát bevonjuk vele. A szélét körben levágjuk.
  7. Ízlésünknek megfelelően díszíthetjük. Hagyományosan tejszínhabbal és diószemekkel díszítik. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 9024
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lübecki marcipántorta
Éva házias konyhája 159 recept

Lübecker marzipan torta. Íme a kedvenc tortám. Városunkban üzemel a Schwermer csokiüzem, ami üzemeltet egy nagyon közismert cukrászdát is, mert isteni finom sütiket és pralinékat árulnak. Anno a férjem engem is elvitt oda, amikor megismerkedtünk. A választásom ez a torta volt, azóta a kedvencem. Minden születésnapomon meglep vele a családom. Többször tettem kísérleteket megalkotni, ami ugyan ízeiben finom volt, de nem tükrözte ezeket az ízeket, valami hiányzott. Majd rátaláltam Lisa oldalára, egy német cukrász, aki a klasszikus és a mai modern süteményeket tanítja az érdeklődőknek. A  torta receptje is köztük volt, legalábbis az alapokat ott megtaláltam. De miután megsütöttem, nagyon édes lett, ezért átformáltam a receptet. Na meg a cukrászdában megszokott íz is hiányzott belőle, a fahéj. Így újraalkottam az ízvilágát. Ez a recept most pont ugyanazt az ízélményt nyújtja, ahogy a kedvenc cukrászdámba készítik, a családom is ezt visszaigazolta. Ünnepnapokra, különleges alkalmakra szoktam megsütni. Időigényes az elkészítése, de nagyon finom.

Hozzávalók

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek