Lübecki marcipántorta
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
Linzertészta
-
8g finomliszt30 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1g tej0 kcal
Tortaalap
-
18g tojás23 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
10g finomliszt38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g törökmogyoró39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Marcipánkrém
-
4g marcipán19 kcal
-
3g rum6 kcal
-
2g víz0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
3g törökmogyoró21 kcal
Összeállításhoz
-
3g málnalekvár9 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
50g marcipán231 kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
Linzertészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10g tej6 kcal
Tortaalap
-
220g tojás277 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
75g törökmogyoró472 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Marcipánkrém
-
50g marcipán231 kcal
-
32g rum74 kcal
-
24g víz0 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
40g törökmogyoró252 kcal
Összeállításhoz
-
40g málnalekvár111 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
600g marcipán2772 kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
Linzertészta
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.4g tej0 kcal
Tortaalap
-
8.5g tojás11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.9g törökmogyoró18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Marcipánkrém
-
1.9g marcipán9 kcal
-
1.2g rum3 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
23.1g habtejszín67 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
1.5g törökmogyoró10 kcal
Összeállításhoz
-
1.5g málnalekvár4 kcal
-
15.4g habtejszín45 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
23.1g marcipán107 kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 131.4 g
Zsír
-
Összesen 577.3 g
-
Telített zsírsav 237 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3878.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1038 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1614 mg
-
Nátrium 711 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 847.9 g
-
Cukor 612 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 881.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 389 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 3385 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 705 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1014 micro
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
Linzertészta
-
100 g finomliszt
-
50 g vaj
-
25 g cukor
-
1 ek tej
Tortaalap
-
4 db tojás
-
130 g cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
125 g finomliszt
-
1 teáskanál fahéj
-
1 kávéskanál sütőpor
Marcipánkrém
Összeállításhoz
-
2 ek málnalekvár
-
400 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
600 g marcipán
Elkészítés
Linzertészta
- A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, és sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk.
- 190 fokon kb. 20 percig sütjük.
Tortaalap
- Konyhai robotgéppel magas fokozaton 4 db tojást, 130 g cukrot, csipet sót, 1 csomag vaníliás cukrot, kb. 15 percen keresztül, nagyon sűrű, krémes állagúra keverjük addig, hogy már rajta marad a keverőkanálon a krém.
- Majd egy főzőkanál segítségével hozzákeverjük a szárazanyagokat.
- Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm formában öntjük, egyenletesre igazítjuk. 190 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Arra ügyeljünk, hogy a kívánt hőfokot elérje a sütő, mert fontos, hogy azonnal a sütőbe kerüljön a tészta. Sütés után kb. 5 percet várunk, majd a tortaformával együtt egy rácsra borítjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.
- Miután kihűlt, 3 lapra fölvágjuk.
Marcipánkrém
- A marcipánmasszát lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, és villa segítségével rummal és a vízzel krémes állagúra kikeverjük.
- A 600 ml tejszínt a 3 csomag habfixálóval és a cukorral fölhabosítjuk, a marcipánkrémet és a darált mogyorót fakanállal hozzákeverjük.
- A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd a linzertésztát belehelyezzük, és megkenjük málnalekvárral.
- Rárakjuk az egyik mogyorós lapot, és a krém egy részét rákenjük. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el, és befedjük a harmadik tortalappal, amit szintén vékonyan krémmel megkenünk. 2 órát hűtőben tároljuk.
- 400 ml tejszínt a 2 csomag habfixálóval fölhabosítunk, és körbekenjük a tortát, majd a tetejét is megkenjük. Egy órát a mélyhűtőbe helyezzük.
- Közben kinyújtjuk a marcipánmasszát kettő sütőpapír között, amit vékonyan megszórunk porcukorral vagy étkezési keményítővel. Tanácsos lemérni a formát és a szélét, így kb. megkapjuk a méretet, mekkora nagyságúra nyújtsuk ki a marcipánmasszát. Majd a lefagyasztott tortát bevonjuk vele. A szélét körben levágjuk.
- Ízlésünknek megfelelően díszíthetjük. Hagyományosan tejszínhabbal és diószemekkel díszítik. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 9024
- Feltöltés dátuma: 2018. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lübecker marzipan torta. Íme a kedvenc tortám. Városunkban üzemel a Schwermer csokiüzem, ami üzemeltet egy nagyon közismert cukrászdát is, mert isteni finom sütiket és pralinékat árulnak. Anno a férjem engem is elvitt oda, amikor megismerkedtünk. A választásom ez a torta volt, azóta a kedvencem. Minden születésnapomon meglep vele a családom. Többször tettem kísérleteket megalkotni, ami ugyan ízeiben finom volt, de nem tükrözte ezeket az ízeket, valami hiányzott. Majd rátaláltam Lisa oldalára, egy német cukrász, aki a klasszikus és a mai modern süteményeket tanítja az érdeklődőknek. A torta receptje is köztük volt, legalábbis az alapokat ott megtaláltam. De miután megsütöttem, nagyon édes lett, ezért átformáltam a receptet. Na meg a cukrászdában megszokott íz is hiányzott belőle, a fahéj. Így újraalkottam az ízvilágát. Ez a recept most pont ugyanazt az ízélményt nyújtja, ahogy a kedvenc cukrászdámba készítik, a családom is ezt visszaigazolta. Ünnepnapokra, különleges alkalmakra szoktam megsütni. Időigényes az elkészítése, de nagyon finom.