r
Nosalty Logó

Karamellás túróalagút

edan
Karamellás túróalagút
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

230
Kalória
12.5g
Fehérje
17.6g
Szénhidrát
11.3g
Zsír
110.6g
Víz
7.1g
Koleszterin
884.1mg
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 2286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.7 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6517.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A túróalagúthoz

  1. Egy őzgerincformát béleljünk ki folpackkal úgy, hogy az minden irányba lógjon túl a formán.
  2. A vaníliarúd belsejét kaparjuk az 1 dl vízbe, adjuk hozzá a zselatint és az édesítő tablettákat is, így forraljuk össze a zselét.
  3. Ha felforrt, reszeljük bele a citrom héját, öntsük hozzá a joghurtot és a túrót, majd egy merülő turmix-szal keverjük egyneműre. (Turmix hiányában egyszerűen habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük a zseléhez a joghurtot, és a villával előzőleg kicsit átkevert túrót, végül a citromhéjat is.)
  4. A túró 60-70%-át, azaz kicsit több, mint felét kanalazzuk a kibélelt formába és tegyük a hűtőbe. Közben készítsük el a karamellkrémet.
  5. Tegyük fel a 3 dl tejet a kókuszcukorral melegedni. A vízben keverjük simára a pudingport, majd öntsük a tejhez, és főzzük sűrűre. Ha ez megtörtént, állítsuk a lábast hideg vízbe, és kevergetve hűtsük 5-6 percig a krémet, majd egy kanál segítségével merjük a túróval kitöltött őzgerincforma közepébe hosszában.
  6. Végül a maradék túrókrémmel töltsük fel teljesen az őzgerincformát. Fedjük le gondosan folpackkal a tetejét, és tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
  7. 6 óra elteltével szedjük le a süteményről a folpackot, először a tetejéről, majd egy tálra borítva a többi részéről is.
  8. A mázhoz tördeljük a csokit egy lábasba, öntsük hozzá a tejet, és kanalazzuk rá a kókuszzsírt is, folytonos kevergetés közben melegítsük egyneművé a masszát, nagyon kis lángon. (Gőzfürdő fölé helyezett tálban is elvégezhetjük az összeolvasztást.)
  9. Hagyjuk a csokit 1-2 percig hűlni, de közben néha keverjük meg. Egy szilikonecset segítségével kenjük át a csokival a túróalagutat.
  10. A mogyorót késsel vágjuk durvára, ezzel díszítsük a süti tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Tepsi mérete: 10×35

Kitört a tavasz, így a múlt hétvégén megpróbálkoztam egy kis sütés nélkül készíthető sütivel. Nem árt, ha az ember felkészül a nyári melegre:) Tápértékét tekintve 20 szeletre vágva 1 szelet: 128 kcal-t, és csupán 8 ch-t tartalmaz.

További receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...