Nosalty Logó

Karamellás túróalagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Karamellás túróalagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 2286 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 120 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.7 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6517.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2286 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A túróalagúthoz

  1. Egy őzgerincformát béleljünk ki folpackkal úgy, hogy az minden irányba lógjon túl a formán.
  2. A vaníliarúd belsejét kaparjuk az 1 dl vízbe, adjuk hozzá a zselatint és az édesítő tablettákat is, így forraljuk össze a zselét.
  3. Ha felforrt, reszeljük bele a citrom héját, öntsük hozzá a joghurtot és a túrót, majd egy merülő turmix-szal keverjük egyneműre. (Turmix hiányában egyszerűen habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük a zseléhez a joghurtot, és a villával előzőleg kicsit átkevert túrót, végül a citromhéjat is.)
  4. A túró 60-70%-át, azaz kicsit több, mint felét kanalazzuk a kibélelt formába és tegyük a hűtőbe. Közben készítsük el a karamellkrémet.
  5. Tegyük fel a 3 dl tejet a kókuszcukorral melegedni. A vízben keverjük simára a pudingport, majd öntsük a tejhez, és főzzük sűrűre. Ha ez megtörtént, állítsuk a lábast hideg vízbe, és kevergetve hűtsük 5-6 percig a krémet, majd egy kanál segítségével merjük a túróval kitöltött őzgerincforma közepébe hosszában.
  6. Végül a maradék túrókrémmel töltsük fel teljesen az őzgerincformát. Fedjük le gondosan folpackkal a tetejét, és tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
  7. 6 óra elteltével szedjük le a süteményről a folpackot, először a tetejéről, majd egy tálra borítva a többi részéről is.
  8. A mázhoz tördeljük a csokit egy lábasba, öntsük hozzá a tejet, és kanalazzuk rá a kókuszzsírt is, folytonos kevergetés közben melegítsük egyneművé a masszát, nagyon kis lángon. (Gőzfürdő fölé helyezett tálban is elvégezhetjük az összeolvasztást.)
  9. Hagyjuk a csokit 1-2 percig hűlni, de közben néha keverjük meg. Egy szilikonecset segítségével kenjük át a csokival a túróalagutat.
  10. A mogyorót késsel vágjuk durvára, ezzel díszítsük a süti tetejét.
  • Tepsi mérete: 10×35
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17692
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kitört a tavasz, így a múlt hétvégén megpróbálkoztam egy kis sütés nélkül készíthető sütivel. Nem árt, ha az ember felkészül a nyári melegre:) Tápértékét tekintve 20 szeletre vágva 1 szelet: 128 kcal-t, és csupán 8 ch-t tartalmaz.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Ez a süti nagyon tetszik, h?ha.. :) Karamelles sütik a lányom kedvencei, sajnos a mogyorót azt ki kell hagynom,( azt nem ehet :( ), de elkészítem, méghozzá a ballagására... :) Igaz lesz más süti anyukám, és általam, és torta a férjem anyukája jóvoltából, de ez olyan süti, ami benne van, mind a kedvence... :) Édesít? helyett én cukrot használok. :) Köszönöm. Éva-Anyóca

edan

Kedves Éva-Anyóca! Természetesen tetsz?legesen visszacukrosítható (szerintem a túróba úgy 10-15 dkg cukorra lesz szükséged). A teteje bármivel díszíthet?...ha a mogyoróval gondok lennének:) Jó étvágyat kívánok hozzá! Edan

Hozzávalók

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.