r
Nosalty Logó

Fehércsokis-gyümölcsös alagút

Alkonyat
Fehércsokis-gyümölcsös alagút
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

470
Kalória
9.3g
Fehérje
61.7g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
48.6g
Víz
170.4g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
42.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 3750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6413.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1743 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 3750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük a kétféle cukorral és egy csipet sóval.
  2. Ezután belekeverjük a tojások sárgáit, jól kikeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a tojásos masszába.
  4. Egy 30x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elkenjük rajta a kakaós masszát.
  5. A sütőt előmelegítjük 170°-ra, és 8-10 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)
  6. Mikor megsült, ráborítjuk egy konyharuhával letakart rácsra, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük. 2-3-szor óvatosan kitekerjük és vissza. (Ez azért kell, hogy a tészta ne törjön el, mikor beletesszük a formába.)

Krém hozzávalói

  1. A krémhez felforralunk 2 dl tejet a kétféle cukorral, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforralt tejhez, ezzel besűrítjük. Addig keverjük (kis lángon), míg szép sűrű, krémes állagot kapunk. Ha kész, kihűtjük.
  2. A vajat picit mikróban megolvasztjuk, és habosra keverjük a kihűlt pudinggal.
  3. A fehér csokit teljesen megolvasztjuk mikróban (óvatosan, mert hamar megég) vagy vízgőz fölött, és belekeverjük a pudingos krémbe.
  4. A barackot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk (utána is jól itassuk le), majd beleforgatjuk a krémbe.
  5. Egy gyümölcskenyérformát vagy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és belehelyezzük a tésztát, a fölösleget levágjuk, azzal fogjuk befedni.
  6. Megtöltjük a krémmel, és befedjük a levágott tésztalappal. Folpackkal körben lezárjuk, hűtőbe tesszük dermedni. (Én a tetejére szoktam tenni egy doboz tejet nehezéknek.)
  7. 1-2 óra elteltével tálcára borítjuk, és ízlés szerint meglocsoljuk olvasztott fehér csokoládéval. Ezután pár percre ismét hűtőbe kell tenni, hogy rádermedjen a csoki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x30

Mióta megszületett a kislányom, nem sok időm volt sütni, de már nagyon vágytam valami mennyei finomságra. Szerintem sikerült is elérni a hatást. :-) Jó csokis piskóta találkozása egy lágy krémmel.

További receptek

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...