Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokis-gyümölcsös alagút

Fehércsokis-gyümölcsös alagút
Fehércsokis-gyümölcsös alagút
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta megszületett a kislányom, nem sok időm volt sütni, de már nagyon vágytam valami mennyei finomságra. Szerintem sikerült is elérni a hatást. :-) Jó csokis piskóta találkozása egy lágy krémmel.

hozzávalók / 8 adag

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük a kétféle cukorral és egy csipet sóval.
  2. Ezután belekeverjük a tojások sárgáit, jól kikeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a tojásos masszába.
  4. Egy 30x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elkenjük rajta a kakaós masszát.
  5. A sütőt előmelegítjük 170°-ra, és 8-10 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)
  6. Mikor megsült, ráborítjuk egy konyharuhával letakart rácsra, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük. 2-3-szor óvatosan kitekerjük és vissza. (Ez azért kell, hogy a tészta ne törjön el, mikor beletesszük a formába.)

Krém hozzávalói

  1. A krémhez felforralunk 2 dl tejet a kétféle cukorral, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforralt tejhez, ezzel besűrítjük. Addig keverjük (kis lángon), míg szép sűrű, krémes állagot kapunk. Ha kész, kihűtjük.
  2. A vajat picit mikróban megolvasztjuk, és habosra keverjük a kihűlt pudinggal.
  3. A fehér csokit teljesen megolvasztjuk mikróban (óvatosan, mert hamar megég) vagy vízgőz fölött, és belekeverjük a pudingos krémbe.
  4. A barackot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk (utána is jól itassuk le), majd beleforgatjuk a krémbe.
  5. Egy gyümölcskenyérformát vagy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és belehelyezzük a tésztát, a fölösleget levágjuk, azzal fogjuk befedni.
  6. Megtöltjük a krémmel, és befedjük a levágott tésztalappal. Folpackkal körben lezárjuk, hűtőbe tesszük dermedni. (Én a tetejére szoktam tenni egy doboz tejet nehezéknek.)
  7. 1-2 óra elteltével tálcára borítjuk, és ízlés szerint meglocsoljuk olvasztott fehér csokoládéval. Ezután pár percre ismét hűtőbe kell tenni, hogy rádermedjen a csoki.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 332
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes kakaós őzgerinc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
tojás 6 db
cukor 14 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
finomliszt 10 dkg
1 csipet
tej 3 dl
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
pudingpor 1 tasak
vaj 12 dkg
fehér csokoládé 12 dkg
barackkonzerv 16 dkg