Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jetty-torta

Jetty-torta
Jetty-torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az örök klasszikus nálunk. Szinte minden ünnepnapon ez kerül az asztalra. Szerintem a világ egyik legfinomabb sütije. Rendkívül laktató, sokáig eláll. Jobb, ha a fogyasztás előtt 1-2 nappal készítjük el, mert úgy még finomabb!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

ajánlat

Aki szereti, az extra csokis-meggyes-rumos bombákat, na, azoknak való ez a sütemény!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan kikeverünk 20 dkg porcukrot 15 dkg margarinnal, meg a tojásokkal, majd hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben egyenletesen szétkenjük, majd aranysárgára sütjük.
  3. Ha kihűlt, egyharmadából hosszúkás téglalapot vágunk (a tortaalapot), a többit összemorzsoljuk. (Hagyjunk benne nagyobb, akár 2-3 centis darabokat is!)
  4. A diót zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük, így az egyik fele olyan lesz, mintha megdaráltuk volna, a másik fele darabos marad.
  5. A maradék porcukrot habosra keverjük a maradék margarinnal, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Végül beleforgatjuk a rumot, a meggyet, a kakaóport és az összemorzsolt tésztát is.
  6. Az egyben hagyott tésztalapot megkenjük vékonyan a lekvárral, majd a tölteléket félkör alakú halomban rányomkodjuk. Vizes kézzel szépen elsimítjuk a tetejét. 
  7. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és ezzel a mázzal vonjuk be a süteményt (a végére is kenjük ki). A tetejét fél diószemekkel díszíthetjük.
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, csak másnap tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 438
elküldve: 5
receptkönyvben: 314
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Rusvai Katalin

Mióta szakács: 2010.07.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-meggyes-diós-mazsolás bomba, csokis-rumos bomba, rumos-meggyes szelet, csokis-diós szelet meggyel

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2013-02-06 19:26

Kedves Katalin!
Őszintén köszönöm neked, hogy feltetted ezt a receptet! Gyerekkoromban nagymamám sütötte ezt a sütit, imádtuk! Tizenéve nem ettem, elfelejtettem... itt bukkantam rá a recepteket böngészve. Ma elkészítettem (rizsliszttel, hogy gluténmentes legyen), mennyei! A következő sütésnél vszínűleg veszek el cukrot a tésztából, a krémbe is csak 10 dkg porcukrot tettem, de ez egyéni ízlés :) Mamáé is ilyen volt :) Még köt a krém, de már egy szeletet lecsaltam a végéből, finom!!! Köszönöm :) Nagyon! Üdv, Hajni

Kiswackor
Rusvai Katalin / Kiswackor Wed, 2013-02-06 22:20

Kedves Hajni!
Örülök, hogy sikerült a süti!!! Biztosan finom lesz! :) Igen kicsit tényleg édes sütemény, de a mi családunk szereti az ilyen "tömör gyönyör" típusú édességeket :))
Üdv, Kati

Beki
Beki Mon, 2012-03-26 20:43

Szia!
nekem kemény maradt a mazsola és a tészta is, még az összetördelt darabok is. Mit ronthattam el? (vasárnap délelőtt óta kész van, most hétfő este van)

Farkas Katalin
Farkas Katalin Wed, 2012-11-14 23:24

Kedves Beki!
Hosszú évek óta a fiam születésnapi tortája. Az én receptem szerint a lekvárral nem kenni kell a tésztát, hanem a töltelékbe teszem, 3-4 evőkanállal. A mazsolát pedig, 20dkg, előző este 1dl rumba áztatom, így a töltelék mindig nagyon finom és nem kemény benne semmi.

Kiswackor
Rusvai Katalin / Kiswackor Tue, 2012-03-27 21:38

Szia! Hát így távolból nehezen tudom megmondani. De lehet, hogy túl nagy darabokra tördelted a tésztát. Vagy nem volt elég lágy a margarin, amikor kikeverted a porcukorral. De az is lehet, hogy nem keverted össze eléggé. Nem kell kímélni a masszát, mikor benne van a krémben minden kicsit úgy néz ki, hogy össze se akar állni, de nyomkodd nyugodtan, sőt az se baj, ha a meggyszemek kicsit összetörődnek, mert azok leve is segít, hogy összeálljon az egész. Aztán meg az is fontos, hogy kis adagokban és jól lenyomkodva tedd a tésztára, mert így jobban össze tudnak érni az ízek. Gondolom a rumot nem hagytad ki, az még ami puhít rajta...
Remélem segítettem, így utólag mondjuk szerintem már csak egy kis rumos locsolgatás segíthet, de szerintem nem lesz rossz :):)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-07-19 11:42

Nagyon örülök ennek a receptnek! Már régóta keresem!Köszönöm!(Gyerekkoromban keresztanyám készítette ünnepekre. Ő már nincs közöttünk és a recept sem maradt hátra:(...de most megvan!!:)

Kiswackor
Rusvai Katalin / Kiswackor Sun, 2010-07-18 17:49

Kedves Julcsi 09!
Még nem készítettem friss meggyel, csak befőttel. Így nem tudom igazán, hogy illik-e ehhez a rumos-diós kavalkádhoz a friss gyümölcs.... de megpróbálkozhatsz vele, hiszen a friss meggy savanyúsága lehet, hogy kellemesen ellensúlyozni fogja a krém édességét!
Üdvözlettel: Kati

Julcsi 09
Julcsi 09 / Julcsi 09 Sun, 2010-07-18 13:02

Kedves Kati!

Szeretném megkérdezni, hogy készítetted e már friss meggyből? Én azzal szeretném kipróbálni, mit szólsz hozzá?

Előre is köszi a választ!
Julcsi

k.margaréta
k.margaréta Sun, 2010-07-18 07:43

Szia Kati!
Ez fantasztikus! Még nem ismertem ezt a receptet, de feltétlenül kipróbálom! Köszi, hogy megosztod mással is. Ahogy olvastam az elkészítését, szinte éreztem az ízét a számban. Húúúúúúúúú!
Mégegyszer köszi!
Margit

Andika36
Andika36 Sat, 2010-07-17 16:55

Nagyon finom édesség!Már nagyon régen készítettem,de most azt hiszem ismét elkészítem.
Köszi a receptet:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-17 15:32

Kedves Kati!

Bocs, még nem vagyok elég járatos itt, az előbbi hozzászólást Neked írtam! Nagyon fincsi a tortád, volt már szerencsém ilyet kóstolni(:

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-17 15:28

Szia Brea!

Ismerem ezt a tortát, tényleg isteni!

Brea
Rea / Brea Sat, 2010-07-17 15:19

Szia!
Jól képzelem hogy ezt a puncstortához lehetne hasonlítani? Na nem a cukrászdai vacakhoz, hanem olyan házi variánshoz? Sürgősen ki kell próbálnom:) Köszi hogy közkincsé tetted:)

1388
porcukor 20 dkg
margarin 15 dkg
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
rétesliszt 30 dkg
sárgabaracklekvár 2 ek
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg
dió 20 dkg
mazsola 20 dkg
rum 4 ek
meggybefőtt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek