Nosalty Logó

Karamellás-tejszínhabos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellás-tejszínhabos fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 707 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5662 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 225 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 707 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    305.8 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5728.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    2420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 5662 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Krém
  2. A kristálycukrot csendes lángon karamellizáljuk, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet, és hagyjuk, hogy a tejben feloldódjon a karamell.
  3. Ezalatt a tejport és a pudingport a maradék 4 dl tejjel simára kavarjuk, amikor a karamell teljesen feloldódott a tejben, hozzáöntjük a pudingos tejet. Csendes lángon addig kavarjuk, amíg besűrűsödik.
  4. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a vajat, kavarjuk, amíg teljesen felolvad. Ekkor kihűtjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Felverjük a tejszínhabot, azt is hidegre tesszük.
  6. Tészta
  7. Égetett tésztát készítünk. A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, egyenként belekavarjuk a tojásokat. Az utolsó tojást felverjük, és fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit, hogy ne folyjon szét a massza (ez függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől).
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónál kicsit nagyobb halmokat rakunk. Előmelegített sütőben megsütjük, az ajtót nem nyitogatjuk.
  9. Amikor a tészta kihűlt, éles késsel levágjuk a tetejét, A hideg krémből csillagcsöves habzsákkal tetszőleges mennyiséget nyomunk az alsó részbe, erre nyomjuk a tejszínhabot, és lefedjük a kalappal. Díszíthetjük karamell darabkákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21109
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Ajánlatos előző este elkészíteni a karamellkrémet, így biztosan jó lesz az állaga. A karamell pöttyöket, díszeket a tejjel való hígítás előtt vettem ki a felolvasztott cukorból, és olajjal megkent üveg felületre csurgattam.

Hozzászólások

Gabys

Gyönyör? a fánkod Piroska! Nyomtam 1 lájkot:) G

Csiki Piroska

Mindig elfelejtem megnyomni a válasz gombot.

Gabys

Nem baj:) Sok sikert !!! (elfelejtettem írni az el?bb) Gabi

Csiki Piroska

Köszönöm szépen! Igazából nem a nyereményért játszom, csak megméretem magam. Úgyse tudnék elmenni a luxushétvégére. Piroska

Gabys

Megvártam a végét. Nálunk gy?ztél:) Nagyon finomak voltak a fánkocskáid. Luxus ide vagy oda, botmixer vagy sem, én úgy gondolom remek receptjeiddel sokaknak szereztél örömet. Mint az elmúlt hétvégén nálunk:) Pusza:) Gabi

Csiki Piroska

Gabikám köszönöm szépen. Már ezért is megérte beneveznem, olyan aranyos vagy. Nem is reménykedtem ilyen helyezésben, én elégedett vagyok. Puszi:) Piroska

Csiki Piroska

Nagyon köszönöm. Aranyos vagy. Piroska

Csiki Piroska

.

Fahéj

Kedves Piroska! Jaj de nagyon-de nagyon ügyes vagy! :) Csodálatos, és tudom, imádnám, hiszen én nagy karamella rajongó vagyok.S mindehhez még az a fincsi képvisel?fánk, hmmm. :) Üdv: Fahéj

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Köszönöm szépen. A te karamellás krémesed is csoda szép és állíthatom, hogy finom is, mert már elkészítettem nem is egyszer. Üdv. Piroska

Fahéj

Megtisztelsz vele!

Mercedes

Kedves Piroska!Gyönyör? ez a fotó:)Sok sikert a versenyhez!Üdv:Mercedes

Csiki Piroska

Kedves Mercedes! Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy. Üdvözlettel: Piroska

Torma

Gyönyör? ez a finomság Piroska! A fotó szenzációs! Sok sikert a versenyben; szavaztam, T:)

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Torma. Legalább 20 fotót készítettem, mindig sokat készítek aztán válogatok közülük. Puszi: Piroska

Torma

Piroska, ez teljesen profi kép!!! A diszítésben meg egyébként is els? vagy:) T

Csiki Piroska

Köszönöm, de ez túlzás. P

pussycat

Kedves Piroska, hogy te milyen ugyes vagy!! Igazi profik sem keszitenek ennel szebbet. Sok sikert kivanok a versenyhez! Puszi: Veronika

Csiki Piroska

Nagyon kedves vagy Veronika. Messzi vagyok én a profiktól, de szeretnék az lenni. Nagyon szépen köszönöm. Puszi: Piroska

Éva-Anyóca

Micsoda guszta finomság Piroska, gratulálok!!! :-D Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Éva. Valóban nagyon finom ezzel a krémmel. Üdv: Piroska

Éva-Anyóca

Piroska! Szavaztam, sok sikert kívánok! :)

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Ez valami csoda, huuu, de megkostolnam!!! :) Nagyon drukkolok Neked, sok sikert a versenyben, es a konyhaban is, keszits nekunk minel tobb ilyen finomsagot! Bea

Csiki Piroska

Kedves Bea! Nagyon szépen köszönöm. Meg is kínálnálak szívesen, de Kanada és az én kisvárosom között áthidalhatatlan a távolság. Annyira finom ez a karamellkrém, hogy amióta el?ször elkészítettem az unokám minden sütibe ilyen krémet akar. Üdvözlettel: Piroska

Andi80_

Kedves Piroska, Gratulálok, már nem is tudok újat mondani, minden sütid fenséges és nagyon gusztusos. Köszi, hogy megosztod velünk. Andi

Csiki Piroska

Andikám, köszönöm szépen, én is csodálója vagyok a Te alkotásaidnak. Piroska

dadimami

Kedves Piroska! Recepted nagyon ígéretes, mentve. Szeretném megkérdezni, hogy tejport hol, ill. milyen üzletekben lehet beszerezni (Auchanban nem tartanak, árgép-nél próbáltam tájékozódni, de csak webshop-os lehet?séget jelenített meg, és 0,5 kg-os kiszerelében, úgy cca. 1500 Ft. körüli áron, + szállítási ktg, így már kissé borsos. El?re is köszönöm segítségedet. üdvözlettel: Margó

Csiki Piroska

Kedves Margó! Tejpor nálunk az élelmiszer boltokban kapható. Eredetileg s?rített tej kellet volna bele, nálunk viszont azt nem lehet kapni, ezért használtam tejport. Nem egyszer készítettem már tejpor nélkül és úgy is finom volt. A családom észre se vette, hogy hiányzik bel?le. Nyugodtan elkészítheted anélkül is. Üdvözlettel: Piroska

dadimami

Kedves Piroska! Köszönöm válaszodat, valahogy eszembe sem jutott a s?rített tej, azt talán még jobban be lehet szerezni, bár majd kiderül, de jó, hogy tudom, hogy nem feltétlenül kell bele. A karamell mindenesetre nagyon csábító hozzá, múlt nyáron karamell fagyit csináltam, az nagyon nyer? lett, bízom benne, hogy ez sem marad el t?le. Üdvözlettel: Margó

Törölt felhasználó

Örömmel és köszönettel olvastam, hogy mennyire jótékony hatású a VADGESZTENYÉvel készített anyag. Kissé megzavart, de igazán gyönyör? a kép az érett SZELÍDGESZTENYÉKr?l.

csakegygourmet

Kedves Piroska! Azt szeretném kérdezni, hogy a tejszín-hab port mennyi habtejszínnel helyettesíthetem? Üdv: banalt

Csiki Piroska

3 - 4 dl habtejszínnel helyettesítheted, attól függ?en, hogy mennyire gazdagon akarod tenni. Üdv. Piroska

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek