r
Nosalty Logó

Képviselőfánk sárgakrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk sárgakrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 3550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. A vizet,olajat és csipet sót egy lábasban felforraljuk, majd állandó kevergetéssel hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük az anyagokat, miután elvált az edény falától, levesszük a tűzről.
  2. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével félgömb alakúformákat nyomunk, nekem 12 db nagy lett belőle, de lehet kisebbeket is nyomni, a tészta háromszorosára, négyszeresérenő majd.
  4. Majd tojással megkenjük a tetejét (én nem szoktam külön tojást felhasználni ehhez, a krémhez használt tojásbólszétválasztás után sárgájával megkenem picit). Megsütjük, ha felszíne aranysárgára sült, akkor készült el. Ezután kihűtjük, felső részéből tetőt vágunk.
  5. Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk,egy kis hideg tejben elkeverjük a tojássárgákat és a pudingport. A többi tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk.
  6. Közben a fehérjéből kemény habot verünk. Ha a tej felforrt, folyamatosan habverővel kevergetve hozzáadjuk az összekevert dolgokat. Levesszük a tűzről, és óvatosan elkeverjük benne a tojáshabot.
  7. Habzsák segítségével betöltjük a krémet a fánkokba, erre pedig rányomjuk a felvert habtejszínünket vagy kész tejszínhabot (habtejszínbe habfixálót vagy zselatinport rakhatunk). A tetőket ráhelyezzük. Jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 25119
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor csináltam már ezt a receptet, nekem bevált, krémet többféleképpen lehet készíteni. Kihagyni a tojásokat és csak pudingport használni, ki hogy szereti, és kinek mi az egyszerűbb.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...