r
Nosalty Logó

Képviselőfánk sárgakrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk sárgakrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 887 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3550 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 887 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 3550 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. A vizet,olajat és csipet sót egy lábasban felforraljuk, majd állandó kevergetéssel hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük az anyagokat, miután elvált az edény falától, levesszük a tűzről.
  2. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével félgömb alakúformákat nyomunk, nekem 12 db nagy lett belőle, de lehet kisebbeket is nyomni, a tészta háromszorosára, négyszeresérenő majd.
  4. Majd tojással megkenjük a tetejét (én nem szoktam külön tojást felhasználni ehhez, a krémhez használt tojásbólszétválasztás után sárgájával megkenem picit). Megsütjük, ha felszíne aranysárgára sült, akkor készült el. Ezután kihűtjük, felső részéből tetőt vágunk.
  5. Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk,egy kis hideg tejben elkeverjük a tojássárgákat és a pudingport. A többi tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk.
  6. Közben a fehérjéből kemény habot verünk. Ha a tej felforrt, folyamatosan habverővel kevergetve hozzáadjuk az összekevert dolgokat. Levesszük a tűzről, és óvatosan elkeverjük benne a tojáshabot.
  7. Habzsák segítségével betöltjük a krémet a fánkokba, erre pedig rányomjuk a felvert habtejszínünket vagy kész tejszínhabot (habtejszínbe habfixálót vagy zselatinport rakhatunk). A tetőket ráhelyezzük. Jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 13298
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokszor csináltam már ezt a receptet, nekem bevált, krémet többféleképpen lehet készíteni. Kihagyni a tojásokat és csak pudingport használni, ki hogy szereti, és kinek mi az egyszerűbb.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.