r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Zita konyhájából

NS
Képviselőfánk Zita konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

427
Kalória
8g
Fehérje
28g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
65.4g
Víz
146.9g
Koleszterin
580.5mg
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Összesen 4255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A krémhez

A habhoz

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    309.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3124.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    653.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 4255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd amikor a margarin elolvadt, beleszórjuk a lisztet is. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától a massza (kb. 2 perc).
  2. Ha ez kész, lehúzzuk a tűzről, és egyenként beleadva a tojásokat jól összedolgozzuk.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kb. ping-pong labda nagyságú halmokat teszünk kanállal vagy habzsákkal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Tíz percig nagy lángon (210 fok) sütjük, majd további 15 percig közepes lángon (170 fok). A sütőajtót ne nyissuk ki sütés közben, főként az első 15 percben, mert a fánkok összeesnek. Ha kész, még kb. 5-10 percig szárítjuk a fánkokat az elzárt sütőben.
  5. Krém: szokásos módon a fél liter tejből 2 ek cukorból, 1 cs vaníliás cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, amikor már meleg, beletesszük a nagyek margarint. Ha kész, 3 percenként megkevergetjük, hogy ne "bőrösödjön":
  6. A habtejszínt felverjük és a kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
  7. Hab: a tejszínhez hozzáadjuk a teáskanálnyi cukrot,az 1 cs vaníliás cukrot és a habfixálót. Kézi mixerrel aránylag kemény habot verünk belőle.
  8. A kihűlt fánkoknak a tetejét levágjuk. Ráhalmozzuk a pudingos krémet, majd a tejszínhabot, és visszatesszük a "kalapjukat".

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Rágóta szerettem volna képviselőfánkot sütni, de tartottam tőle. Rátaláltam erre a receptre, elkészítettem, és rájöttem, nem is olyan nagy ördöngösség.:-) Bátran ajánlom kezdőknek is. Nagyon-nagyon finom.:-) Ebből a mennyiségből kb. 15 darab lesz.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek