r
Nosalty Logó

Karamellás rumos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Karamellás rumos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

1 tészta

2 tészta

krém

dekoráció

Összesen 968 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

1 tészta

2 tészta

krém

dekoráció

Összesen 5804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

1 tészta

2 tészta

krém

dekoráció

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 968 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.3 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 5804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

1 tészta

2 tészta

krém

dekoráció

Elkészítés

1 tészta

  1. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport, lisztet, sütőport, és tésztát gyúrunk.
  2. Egy darabot elnyújtunk, abból 6 db szívet szúrunk ki formával. A maradék tésztát átgyúrjuk, elnyújtjuk, majd egy kisebb, olajjal kikent tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 15 percet sütjük.

2 tészta

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet.
  2. Olajjal kikent, liszttel meghintett kisebb tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 20 percet sütjük. A szíveket is kisütjük kb. 10 perc alatt 180 fokon.

krém

  1. A cukrot karamellizáljuk.
  2. A lisztet elkeverjük annyi tejjel, amennyi szükséges, hogy ne legyen se sűrű, se folyós túlságosan. A maradék tejet a karamellre öntjük, amikor forrni kezd, megfőzzük benne a krémet.
  3. A margarint habosra keverjük, majd hozzákeverjük a karamellás krémet és a rumot.
  4. Egy tálcára tesszük az első tésztát, rá a krém fele, arra a második tészta, arra a krém.

dekoráció

  1. A szíveket megszórjuk porcukorral, majd a süti tetejére rakjuk úgy, hogy egy szeletre 1 szív kerüljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1196
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Vasárnapi süti, egy ötlet, mivel mostanában többször sütöttem pudingos kekszet, így abból kiindulva gondoltam, legyen valami krémes.

Hozzávalók

1 tészta

2 tészta

krém

dekoráció

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...