Nosalty Logó

Karamellás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabimami58
Karamellás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 930 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5580 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 930 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    221.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1463 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 5580 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd három felé osztva közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk őket. Külön laponként előmelegített sütőben sütjük a tepsi hátán. Hagyjuk őket kihűlni.
  2. Addig elkészítjük a krémet. A cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, és lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint. A tejből és a lisztből habarást készítünk, ezzel összekeverve lassan sűrűre főzzük, és még forrón megtöltjük vele a lapokat.
  3. Ha kihűlt, felszeleteljük, a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18246
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

Ezt a receptet is egy nagyon távoli ismerősömtől kaptam, és elkészítettem ma. Nagyon finom, a tesztelőimnek ízlett az újdonság.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia. Én is szeretem az ilyen fajta sütiket. A krémhez 1 liter tej kell? Nem elírás ugye?

Törölt felhasználó

Nekem is soknak t?nik az 1liter tej a 3kanál liszthez...még úgy is h kell bele 1 kanál keményit?...szerintem folyni fog.

Gabimami58

Szia mimi! Egyáltalán nem sok pont kell ennyi és nem lessz folyós,nyugodtan elkészítheted,de mint bármilyen krémnél sür?re f?zzük. Bizhatsz benne ,hogy jó lessz. Én azóta már 3x or sütöttem a családomnak meg és sosem volt folyós,amennyuire lágy az meg kell ,hogy egyenletesen el tudd símitani. Nem most kezdtem az ilyen krémeket sokkal joban szeretem igy készíteni mint pudinggal. Üdv..Gabimami58

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ!Ki fogom próbálni.

Gabimami58

Szia Mimi! Nagyon szívesen,s nyugodtan kérdezz,ha nem is azonnal de válaszolok.

Kozák Brigitta

Kedves Gabimami! Nagyon örülök a receptednek. Gyermekkorom vasárnap délutánjait aranyozta be nagymamám ezzel a süteménnyel. Annyi lenne a kérdésem, hogy miért kell bele keményít?? Nem elég a liszt? És mikor kell beletenni? A végén kell összeforralni a habarással? El?re is köszönöm a segítséget! Üdv! Brigi

Gabimami58

Szia Brigi! Az étkezési keményít? abból jó,hogy nem lisztes íze van a krémnek. Amikor a habarást készítenéd ugyan ugy a liszhez add a keményít?t,és együtt készíd el a habarást. Amikor a margarin is teljesen elolvadt akkor öntsd hozzá és el?ször közepes lángon állandó keveréssel f?zzed majd teljes lángon jó sür?re f?zd össze. S a lapokat még a forró krémmel töltsd meg. Majd szárazz h?v?s helyen teljesen engedd kih?lni,rra megdermed a krém ,a többi is mind a leírtak alapján van. Én amikor a lapokat kentem vlna meg abban a tepsiben melynek hátoldalán sütöttem a lapokat abban töltöttem meg. Így hagy tam teljesen kih?lni .. Örülök neki,hogy segítségedre tudtam lenni.. Üdv..Gabriella...

babos

Nagyon egyszerunek tunik

Gabimami58

Szia Babos! Igen egyszer? is az elkészítése,még a kezd?k is eltudják készíteni. Én azóta már 3x -or sütöttem meg családomnak mert az uncsiknak nagyon ízlett,és a nagyi örömmel sütötte meg nekik..

Törölt felhasználó

...én is köszi, ma megcsinálom. Szép napot !

Gabimami58

Szióka! Nagyon szívesen,mert elkészíthetitek hísz nem csak mint egy recit osztok meg jó magam készítem el,és így még a zsíradékon is fogok vissza..

Törölt felhasználó

Elkészítettem a sütit, nagyon-nagyon finom, a karamell ízzel tökéletes, sokkal jobb, mint pudinggal. Nekem 9 dl tej elég volt a krémhez, így is sokáig kevergettem..., legközelebb kevesebb margarint teszek bele, és nem a forró karamell krémbe. A tészta nagyon tökéletes, tortának is ki fogom próbálni.

Gabimami58

Szia! Nagyon örülök,hogy siker élményed van elkészítésével. sok sikert kivánok a többihez is jó sütés-f?zést kivánok! Üdv...Gabriella..

Törölt felhasználó

Szerintem nevezd be a karamellás versenyre! Tuti befutó lennél!

Gabimami58

Köszike kedves vagy,gondolod sikerülne..

Gabimami58

Szia! Beneveztem és vissza lett dobva.Egy bibi van nem tartalmaz tejszínt. De húsvétra van egy jó recim azzal ha újra indul ilyen be nevezek.. Sajna így jártam. De köszike ,a biztatást...

Éva-Anyóca

A lányom kedvence a karamell.:) Ezután a süti után, már nekünk is, ? is besorolva a kedvencek közé..:) Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek