r
Nosalty Logó

Karamellás rakott krémdesszert

NS
Karamellás rakott krémdesszert
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

820
Kalória
12.7g
Fehérje
72.1g
Szénhidrát
55.4g
Zsír
215.5g
Víz
352.8g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
52.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 4095 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4881.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    360.7 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1077.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2536 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 4095 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A krémhez lassú tűzön karamellizáljuk a cukrot a sóval és a vízzel. Néha keverjük meg, és hagyjuk főni, amíg a cukor teljesen aranyszínűvé nem válik. Vegyük le a tűzről, majd lassan adjuk hozzá a tejszínt. Ezután tegyük vissza a keveréket a tűzhelyre, és közepes lángon kevergetve főzzük, amíg össze nem áll, de ne hagyjuk a tejszínt felforrni!
  2. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, tehetjük hűtőbe, hogy minél hidegebb legyen a keverék (akár hagyhatjuk állni estére is). Ha kihűlt, verjük fel a karamellás krémet, amíg viszonylag kemény habbá nem válik (ehhez kell egy kis kitartás).
  3. Amíg hűl a krém, elkészítjük a piskótát. Válasszuk szét a tojásokat, és verjük fel a sárgáját, közben hozzáadogatva a cukrot. Egy másik tálban verjük kemény habbá fehérjét, egy harmadikban pedig keverjük össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojássárgás keveréket lassan keverjük bele a fehérjébe, majd jöhet a lisztes keverék. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük túlságosan össze a fehérjét.
  4. A piskóta masszátoszlassuk el kivajazott tepsiben, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész van, egy darabig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki, és vágjuk körülbelül 3-4 centiméteres kockákra.
  5. Keverjük össze a rumot és a feketekávét. A piskóta kockák egyik oldalát mártogassuk a kávés keverékbe, majd rakosgassunk egy rétegnyit egy tálaló edény aljába. Kenjünk rá egy réteg karamellás krémet, majd jöhet egy újabb réteg piskóta. Folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagjaink. A legfelső réteg krémes legyen.
  6. Díszítsük friss gyümölcsökkel és csoki forgáccsal.Visszatehetjük a hűtőbe állni egy kicsit, de akár azonnal is fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Finom, könnyed és egyszerűen elkészíthető! A családban oda vagyunk a különleges ízű tejszínhabokért és a rakott krémdesszertekért, így nagy sikere volt nálunk ennek a karamella ízű tejszínhabos édességnek is. 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...