r
Nosalty Logó

Karamellás-banános french toast

Gerzsenyi Flóra
Karamellás-banános french toast
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Karamellás banán

French toast

Összeállítás

994
Kalória
16.8g
Fehérje
117.4g
Szénhidrát
52.3g
Zsír
211.6g
Víz
398.5g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
88.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karamellás banán

French toast

Összeállítás

Összesen 994 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karamellás banán

French toast

Összeállítás

Összesen 1988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karamellás banán

French toast

Összeállítás

Összesen 184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 994 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    234.8 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 1988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

Karamellás banán

  1. A cukrot egy serpenyőben elkezdjük karamellizálni, majd ha kissé már megolvadt, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a tejszínt. Jól összeforraljuk, amíg egy jó sűrű, egynemű állagú karamellt nem kapunk. Eközben a banánokat felszeleteljük, és ebben a szószba megforgatjuk, és alacsony lángon kicsit átpároljuk.
  2. Tálalásig a szószban hagyjuk.

French toast

  1. A tojást, cukrot, fahéjat, vaníliát és keményítőt keverjük jól össze, adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, és azzal is keverjük el alaposan.
  2. A toast kenyereket megforgatjuk a tejes-tojásos keverékben, ne áztassuk túl, mert akkor szétesik a kenyér.
  3. Eközben serpenyőben a vajat felhevítjük, és kb. 10 perc alatt süssük meg őket, néhányszor forgassuk át, hogy mindkét felük szépen megpiruljon.

Összeállítás

  1. A kenyereken elrendezzük a karamellás banánokat, összecsukjuk, és még egy kicsit visszatesszük a serpenyőbe, hogy összemelegedjen.
  2. Az elkészült toastokat melegen fogyasszuk, vaníliafagyival, gyümölccsel, porcukorral meghintve tálaljuk, de önmagukban is csodálatosak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p

A french toast, más néven édes bundás kenyér egy nagyon egyszerű, laktató édesség, amelyet reggeliként szokás fogyasztani, de egy könnyű leves után akár főételként is megállja a helyét. Most megmutatunk nektek egy kiadós karamellás-banános receptet. Édesszájúak figyelem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...