r
Nosalty Logó

Torrijas - az édes bundás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Torrijas - az édes bundás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 3206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 3206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Elkészítés

A torijjashoz

  1. A tejet elkezdjük főzni a cukor felével, a vaníliás cukorral, 1 kk őrölt fahéjjal és a narancshéjjal. Lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, majd mikor teljesen feloldódott a cukor, lehúzzuk a tűzről,és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kenyérszeleteket megmártjuk a kihűlt, cukros tejben, oldalanként kb. 1-1 másodpercre, majd egy tányérra sorakoztatjuk őket.
  3. Villával elkeverjük a tojásokat. Ha maradt a cukros tejből, és a kenyérszeletek még elbírnak egy kis nedvességet (fontos, hogy ne ázzanak teljesen szét!), akkor először újra a tejbe, majd a tojásba forgassuk meg a szeleteket.
  4. Közben egy nagyobb serpenyőben kb. 2-3 ujjnyi olajat öntünk és felmelegítjük (ne legyen túl forró!).
  5. A tojásba mártott szeleteket kisütjük a bő olajban (kb. 2-2 perc oldalanként, forgassuk, figyeljük folyamatosan).
  6. Mikor megsültek, szedjük ki konyhai papírtörlőre, és itassuk le róluk a felesleges olajat.
  7. Még melegen rakjuk át a bundás szeleteket egy másik tálra, és szórjuk meg a maradék cukor és fahéj keverékével.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9043
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Ajánló

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, adjunk a kihűlt cukros tejhez 1 dl sherry-t vagy száraz szamorodnit. Tálaláskor megcsurgathatjuk egy kis mézzel is.

Receptkategóriák

Minden elvemmel ellenkezik ez a recept: nem szeretem az olajban sült ételeket, a lakást átlengő olajszagot és a túlzott cukrozást sem. Most jön a DE... de ez egy isteni finom, édes bűnbeesés!! Hiba volt kipróbálni, és elkészíteni, mert nagyon finom, nem lehet neki ellenállni. Belengi a konyhát a fahéjas-vaníliás-narancsos illat a tej melegítésekor és én máris elvesztem. Recept forrása: Bereznay Tamás

Hozzávalók

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek