Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábéleves kapros túrógombóccal

Karalábéleves kapros túrógombóccal
Karalábéleves kapros túrógombóccal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszi leves, a zsenge karalábé és a kapros gombóc nagyon jól illik egymáshoz.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Gombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a levesbetétet. A túrót villával összetörjük, elkeverjük benne a tojást, a búzadarát, a finomra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. Ezután apró diónyi gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A hámozott karalábét kisebb csíkokra vágjuk, majd egy fazékban a vaj-olaj keverékén pár percig kevergetve pirítjuk, ezután fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a reszelt fokhagymával, átkeverjük, és felöntjük az alaplével, letakarva lassú tűzőn puhára főzzük.
  3. Ezalatt a lisztet simára keverjük egy kevés hideg vízzel, és a leveshez adjuk, jól kiforraljuk, majd egy kevés levessel kikeverjük a tejfölt is, a leveshez adjuk, végül ha szükséges után ízesítjük.
  4. A kész levesbe rakjuk a kifőtt túrógombócokat, egy pár perc csendes forralás után készen is van.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 247
elküldve: 0
receptkönyvben: 187
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábéleves, tavaszi zöldségleves túrógombóccal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vicenza
Vicenza Sun, 2018-02-11 09:16

Köszönöm a receptet, elkészítettem. Nagyon jó a karalábé és a túró íze együtt, mindenkinek ajánlom.

418
karalábé 2 nagy db
zöldség alaplé 2 l
fokhagyma 2 gerezd
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
tehéntúró 30 dkg
tojás 1 db
búzadara 2 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor