r
Nosalty Logó

Kapros karalábéleves húsgombóccal

Katharosz
Kapros karalábéleves húsgombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

leves

húsgombóc

418
Kalória
24.5g
Fehérje
30.6g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
645.8g
Víz
123.2g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 2080 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1485 micro
  • β-karotin
    3562 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    3229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2841 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17809 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2080 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

leves

  1. A húsgombóchoz összedolgozzuk a darált hússal a reszelt fokhagymát, tojást, zabpelyhet, a kaprot finomra vágva, majd sózzuk-borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. A massza állaga ne legyen túl száraz. Ezután vizes kézzel apró, kb. cseresznye nagyságú gombócokat formálunk belőle. Egy folpackkal bélelt tálcára rakjuk őket.
  2. Az olajon kevergetve párolni kezdjük a kisebb hasábokra vágott zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, egy pici vizet alá öntünk, lefedjük, és félpuhára pároljuk.
  3. Ezután felöntjük a vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a gombócokat, és fűszerezzük, sóval-borssal és ételízesítővel, készre főzzük.
  4. A habaráshoz simára keverjük a tejfölt, tejszínt, lisztet és a maradék kaprot, majd egy merőkanál forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, és a leveshez adjuk, jól kiforraljuk, szükség szerint után ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ismét egy ízletes, finom, tartalmas leves, csak ajánlani tudom.

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...