Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros karalábéleves húsgombóccal

Kapros karalábéleves húsgombóccal
Kapros karalábéleves húsgombóccal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy ízletes, finom, tartalmas leves, csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 5 adag

leves

húsgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsgombóchoz összedolgozzuk a darált hússal a reszelt fokhagymát, tojást, zabpelyhet, a kaprot finomra vágva, majd sózzuk-borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. A massza állaga ne legyen túl száraz. Ezután vizes kézzel apró, kb. cseresznye nagyságú gombócokat formálunk belőle. Egy folpackkal bélelt tálcára rakjuk őket.
  2. Az olajon kevergetve párolni kezdjük a kisebb hasábokra vágott zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, egy pici vizet alá öntünk, lefedjük, és félpuhára pároljuk.
  3. Ezután felöntjük a vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a gombócokat, és fűszerezzük, sóval-borssal és ételízesítővel, készre főzzük.
  4. A habaráshoz simára keverjük a tejfölt, tejszínt, lisztet és a maradék kaprot, majd egy merőkanál forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, és a leveshez adjuk, jól kiforraljuk, szükség szerint után ízesítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 746
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös karalábéleves húsgombóccal, tejszínes-tejfölös karalábéleves húsgombóccal, habart kapros karalábéleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
napraforgó olaj 3 ek
karalábé 1 nagy db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
ételízesítő 0 ízlés szerint
kapor 0.5 csokor
finomliszt 2 dkg
tejföl 1 dl
főzőtejszín 1 dl
darált sertéshús 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1.5 db
zabpehely 7 dkg
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint