Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld krémleves

Zöld krémleves
Zöld krémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pirítóssal, barna kenyérrel kínáljuk. Sűrű krémleves, családom körében nagy sikere volt.:-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket enyhén sós vízben megfőzzük: brokkolit és a borsót együtt, a spenótot csak pár percre dobjuk hozzá a végén.
  2. A főzővizet leöntjük, kb. 3 dl víz maradjon a zöldségeken.
  3. Beletesszük a leveskockát, ha felolvadt, levesszük a tűzről.
  4. Megvárjuk, míg kissé hűl, majd botmixerrel pépesítjük a zöldséget a vízben, és felöntjük tejszínnel.
  5. Ízesítjük kis sóval, reszelt szerecsendióval, majd egyszer átforraljuk.
  6. A  végén belekeverünk egy csokor nagyon apróra vágott újhagymát és citromfüvet.
  7. Tálaláskor pirított magokkal megszórjuk, zöldfűszerrel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 134
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldborsós-brokkolis krémleves citromfűvel, brokkolikrémleves zöldborsóval és spenóttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

324
brokkoli 45 dkg
zöldborsó 15 dkg
spenót 10 dkg
újhagyma 5 db
citromfű 1 csokor
főzőtejszín 500 ml
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
mandula 5 dkg