Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól

Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól
Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első olvasásra kissé furcsának tűnhet ez a kombináció, hiszen a mentáról alapvetően a mojito jut az eszünkbe (legalábbis nekem), nem pedig egy levesfűszer. Pedig a menta sokkal jobban harmonizál a zöldborsóval, mint azt elsőre hinnénk. Na, persze azt senki se gondolja, hogy egy mentol ízű levesről van szó, csupán csak finom utóízként fogjuk érezni. Ha nem tudjuk, mi van benne, akkor valószínűleg nem is biztos, hogy meg tudnánk mondani. Így tavasszal érdemes kipróbálni, mert a piacokon már árulják a friss, hüvelyes borsót, és ennek az íze összehasonlíthatatlan az előre csomagolt, mélyfagyasztott változattal!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk.
  2. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel, hozzáadjuk a petrezselymet, a szerecsendiót, sózzuk (ha szükséges, mert lehet, hogy a levesünkben van elég só), borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük a zöldségeket.
  3. Ha a borsó és a répa is megpuhult, botmixer segítségével pépesítjük a zöldségeket, majd szitán átszűrjük a levet, és újra visszatesszük a tűzre.
  4. A tejszínt egy kancsóba öntjük, majd fokozatosan hozzákanalazzuk a forró levest. Ezzel a módszerrel megakadályozzuk, hogy a tejszín kicsapódjon. 
  5. Amikor már eléggé felmelegedett a tejszín, akkor visszaöntjük a leveshez, és lassú tűzön tovább főzzük. Fontos, hogy szinte csak összemelegíteni kell, forralni nem!
  6. Legvégül levesszük a tűzről, a mentaleveleket összetépkedjük, majd hozzáadjuk a zöldborsóleveshez, és botmixerrel újra összeturmixoljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 076
elküldve: 11
receptkönyvben: 418
elkészítve: 43/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsókrémleves, zöldborsó-krémleves, mentás-szerecsendiós borsókrémleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofifa
zsofifa / zsofifa Fri, 2014-05-23 14:27

Bevállaltam, hogy elsőre vendégeken teszteltem, és nagy sikere volt. Tényleg remekül harmonizál a borsó és a menta. Finom leves. :-)

pik-pak
pik-pak Mon, 2014-03-10 12:16

Dejó!! A kedvenc levesezőmben (Budafoki úton) ettem ilyet az ősszel, elképesztően finom volt, azóta szeretném elkészíteni. Férjem persze hitetlenkedik a két íz párosításának ötletére. Eddig (az előbbi miatt is) halogattam a kísérletezést, most viszont, hogy ezt megtaláltam, nem fogok tudni várni a friss borsóig! Nagyon köszönöm a receptet!

211
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 2 ek
zöldborsó 35 dkg
sárgarépa 1 kis db
zöldség alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
menta 1 marék