r
Nosalty Logó

Karaj csőben sült karfiollal

edan
Karaj csőben sült karfiollal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

711
Kalória
64.7g
Fehérje
14.6g
Szénhidrát
44g
Zsír
812.2g
Víz
298.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Összesen 711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Összesen 2847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Összesen 66 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    812.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.9 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    3298 mg
  • Nátrium
    2529 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    3248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 2847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A húshoz keverjük össze a fűszereket a vajjal és a préselt fokhagymával, majd ezzel kenjük be a karajt. Itt-ott zsebeket is vagdoshatunk a húsba és oda is tömködhetünk a fűszervajból. Helyezzük a húst egy lezárható edénybe (pl.: jénaiba) és lefedve toljuk a sütőbe, azonnal mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra. 2 óra múlva vegyük le a tetejét, így süssük még 15 percet, majd vegyük ki a sütőből és tálalás előtt lefedve hagyjuk állni legalább negyed órát.
  3. A kesudiót áztassuk annyi vízbe, hogy épp ellepje. 20 perc után turmixoljuk a vízzel együtt finomra.
  4. Kezdjünk el melegíteni 2 liter vizet, tegyünk a tetejére egy tálat és a tálba üssünk bele 2 tojássárgáját, öntsük bele a citromlevet, valamint 2 csipet sót. Folyamatos kevergetés, habosítás (habverővel kevergetés) közben sűrítsük be a masszát. Ha besűrűsödött, akkor azonnal állítsuk a tálat hideg vízbe, hogy ki ne csapódjon a tojássárgája.
  5. Adjuk a tojássárgákhoz a kesudiós pépet és turmixoljuk egyneművé, majd keverjük hozzá a sajtot.
  6. Ha felforrt a víz, szórjuk bele a bio vegetát vagy sót, és főzzük meg benne a karfiolt. Ne főzzük túl puhára, 12-14 perc bőven elég neki.
  7. Szedjük a karfiolt egy sütőbe helyezhető edénybe, öntsük rá a sajtos-tojásos keveréket és toljuk a sütőbe 10-15 percre (ha elfér, akkor a husi mellé, ha nem, akkor addig tegyük a 180 fokos sütőbe, amíg a hús pihen).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25×20

Ez a recept egy kísérlet a paleo diéta jegyében.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek