Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elefántcsontpart: Kedjenou csirke

Elefántcsontpart: Kedjenou csirke
Elefántcsontpart: Kedjenou csirke
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ körüli főzésem első állomása Elefántcsontpart volt, innen származó korábbi szobatársam tiszteletére. Többször is csinált kedjenou csirkét, gyakran meg is kínált vele. Ha magyar ételhez kellene hasonlítanom, nekem egy húslevesben megfőtt, csirkés töltött paprikára hasonlít. Az eredeti verzió kissé levesszerű, én leszűrtem, és besűrítettem a levét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az étel diétásabb változatának elkészítéséhez egész csirke helyett használhatunk csak bőr nélküli csirkemellet. A képen ez a verzió látható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsontozott csirkét, megtisztítjuk a bőrtől, és levágjuk róla a zsírt. Tepsibe vagy sütésálló lábasba tesszük.
  2. Elkeverjük rajta a gyömbért, fokhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, paprikát, zöldhagymát, vízzel elkevert ételízesítőt (én egy csirkeleveskockát használtam kb. 500 ml vízzel) és vöröshagymát. Legalább 2 órán át, de akár egész éjszaka marináljuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Felvágjuk a paradicsomot, és hozzáadjuk a tepsiben marinálódó húshoz.
  5. Lefedjük a tepsit/lábast, és behelyezzük a sütőbe.
  6. Nagyjából 1 órát sütjük a csirkét, közben 2-3 alkalommal megrázzuk kicsit a tepsit/lábast, hogy ne tapadjon le.
  7. Rizzsel tálaljuk. A képen látható verzióhoz leszűrtem a csirkét, és a megmaradó szószt felfőztem liszttel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 988
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

StellaF

Mióta szakács: 2020.02.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

646
csirke 1 db
vöröshagyma 2 közepes db
zöldhagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
gyömbér 1 teáskanál
fokhagymakrém 1 teáskanál
kakukkfű 1 csokor
babérlevél 1 db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 4 közepes db