Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés pulyka padlizsánhajóval

Mascarponés pulyka padlizsánhajóval
Mascarponés pulyka padlizsánhajóval
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a padlizsánkrémet, és szeretem a töltött tököt, gondoltam átültetem egybe. A mascarponét pedig nagyon szeretem húsokon, mert ad egy különleges omlósságot.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egészben megfőzzük a krumplit, és összekockázva olajban kisütjük.
  2. Félbevágjuk a padlizsánt, kikanalazzuk a magját, beleteregetünk bacont, és a kettőbe belenyomunk egy tömlős sajtot.
  3. A pulykacombról lehúzzuk a bőrét. 
  4. Centinként csontig beirdaljuk teljes hosszában.
  5. Az irdalásokba fokhagymát és bacon csíkokat húzunk.
  6. Beborítjuk mascarponéval és felkarikázott vörhenyeshajmával, majd visszahúzzuk a bőrét
  7. A padlizsánnal berakjuk a tepsibe, és alufólia alatt megpuhítjuk. Majd fólia nélkül megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x10 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 367
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

petione

Mióta szakács: 2013.04.02.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mascarponéval töltött pulypuly padlizsánhajóval, töltött pulykacomb sült sajtos padlizsánnal, mascarponéval töltött pulyka úkjrumplival

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-12 20:00

Kedves petione!

Köszönöm ezt a csodás ötletet a pulykával, padlizsánnal és a mascarponéval, baconnel, ügyes, és micsoda finomság lesz belőle!! :)
E miatt a finomság miatt vettem a mai napon a piacon a vetőmagostól direkte padlizsánt, a tavalyi magban már nem bízom, .....nem is igen akartam ültetni a béna tavaszi idő miatt, - most e miatt a recept miatt gondoltam meg magam, és igenis ültetek padlizsánt. :)
Nagyon köszönöm!
Szép hétvégét kívánok , -és várom a klassz recepteket, nagyon kreatívak, finomak,látványosak, tetszenek. :)
Mentettem !
Éva-Anyóca

petione
petione / petione Tue, 2013-04-16 19:29

Kedves gregoreva!
Örülök, hogy így tetszik és annak még jobban, hogy a többi receptem is! Ha kipróbáltad némelyiket annak meg pláne.
Köszönöm a szép szavakat bearanyoztad a hetem! Szép hetet!

prinzmetal
prinzmetal Thu, 2013-04-11 21:12

Hogy ne lenne már mag a padlizsánban? Akkor szerinted hogyan szaporodik, osztódással?

demene
demene Thu, 2013-04-11 17:18

A padlizsánt biztos finommá teszi a bacon, de a fokhagyma nem maradhat el. Én soha semmilyern magot ki nem kanalazok belőle!!! nincs is benne..
A pulykacomb nem szárad ki, ha olyan vékonyra van irdalva?.... és nem túl szalonnás?

petione
petione / petione Fri, 2013-04-12 06:03

őő írtam a fokhagymát. a mascarpone pedig arra való h ne száradjon ki. ha nem kanalazod ki a magot akkor nagyon keserű lesz és nem is lesz hova tölteni a cuccost. és ha nincs benne mag akkor biosz ülj le egyes.

bakfitty
bakfitty Thu, 2013-04-11 15:26

Ügyes! És biztosan finom is! Köszi a receptet! Mentve!! :-)

874
pulykacomb 50 dkg
padlizsán 1 db
mascarpone 25 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
bacon 12.5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
újkrumpli 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl