Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bobotie

Bobotie
Bobotie
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokakat megrémítenek a húshoz kevert édességek, de az így kapott új íz megéri a kísérletezést.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyereket héjuk nélkül áztassuk tejbe. 
  2. Az apróra szelt hagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst, és 4-5 percig süssük együtt. Közben adjuk hozzá a curryt, a gyömbért és a szegfűszeget. 
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lekvárt, a mazsolát, a citromlevet, a reszelt almát és a mandulát. Adjuk hozzá a kenyeret is, majd az egészet simítsuk el egy jénai tálban.
  4. A tejet keverjük el a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a húsos masszára.
  5. A tetején virágformában elrendezzük a babérleveleket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 837
elküldve: 5
receptkönyvben: 77
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1171 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns húsos egytálétel, gyümölcsös hús jénaiba lerakva, mazsolás-almás darált hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

549
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
curry por 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
gyömbér 0.5 tk
szegfűszeg 1 teáskanál
alma 1 db
mandula 3 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
mazsola 5 dkg
tej 3 dl
kenyér 2 szelet
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 5 db