r
Nosalty Logó

Karácsonyi macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A macaronhoz:

A krémhez:

Összesen 648 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A macaronhoz:

A krémhez:

Összesen 3240 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A macaronhoz:

A krémhez:

Összesen 363 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 648 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 3240 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 363 Kcal

Hozzávalók

A macaronhoz:

A krémhez:

Elkészítés

A macaronhoz:

  1. Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje megdermedni. A tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokinkra, és egynemű masszává keverjük.
  2. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a macaront.

A krémhez:

  1. A macaronhoz a lisztet és a porcukrot összekeverjük. A mandulalisztnek a lehető legfinomabbnak kell lennie, és a porcukornak is! Szitáljuk át őket, vagy ha szükséges, daráljuk le még egyszer.
  2. A keverékünkhöz adjuk hozzá az egyik adag tojásfehérjét, amit előtte 1-2 nappal már levertünk, és a hűtőszekrényben pihentettünk. (Ha erre nincs lehetőségünk, akkor sincs semmi baj, ugyanis a pihentetést ki lehet váltani azzal, ha a tojásfehérjét kb. 5-6 másodpercre mikróhullámúban a legmagasabb fokozaton melegítjük.)
  3. A kristálycukrot és a vizet lábosba tesszük, és sűrű szirupot főzünk belőle, kb. 118 fokig melegítsük, de vigyázzunk, hogy ne égjen le a cukor.
  4. Közben a másik adag, szintén "pihentetett" tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, és vékony sugárban belecsurgatjuk a szirupot. Addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Az ételfestéket is most keverjük bele.
  5. A kemény fehérjénket a mandulás keverékhez adjuk, alaposan összedolgozzuk.
  6. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk ki belőle. A tepsit bátran csapjuk néhányszor az asztalra, hogy a krém el tudjon simulni. Majd hagyjuk őket fél órát pihenni. Akkor lesz jó, ha tapintással már nem ragad a tészta.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 10 percnél kitámasztjuk a sütőajtót, és úgy sütjük tovább. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni.
  8. Nyomózsákba töltjük a krémet, és megtöltjük vele a macaronokat. A díszítésnek csak a képzeletünk szab határt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20/2-3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8486
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 20.

Ajánló

Ajánlatos mindent előre kikészíteni magunk elé, hogy karnyújtásnyira legyenek a dolgok. Nagyon fontos, hogy minden pontosan ki legyen mérve, és teljesen tiszta eszközökkel dolgozzunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy gasztro blogon találtam, és nagy kihívás volt. Életemben először készítettem el, és azt hiszem, nem túlzás, ha azt mondom, hogy tökéletesen sikerült. Talán eddig erre vagyok a legbüszkébb. :) És nem mellesleg mennyei íze van, a csokitöltelék hibátlan bele. Vegyétek a bátorságot, és süssétek meg ti is! :)

Hozzávalók

A macaronhoz:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek