Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés macaron

Csokoládés macaron
Csokoládés macaron
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször belefogtam már a macaron készítésbe, de mindig hajtépés lett belőle, és sok-sok selejtes macaron. Olvastam egy teljesen más, sós, borsos macaronról, ami nagyon megtetszett, és megmutattam fiamnak is, hogy azt biztosan elkészítem, de ő azonnal lefújta a dolgot, és édeset akart. Ez lett belőle. Nem olyan édes, mint társai, pont kellemesen változtatott rajta a kakaó és az étcsokoládé.

hozzávalók / 6 adag

Macaron

Ganache

Szólj hozzá!

elkészítés

Macaron

  1. A mandulát, 110 g cukrot és a kakaóport kávédarálóban addig daráljuk, míg finomliszt állagú lesz (ez segít kiszárítani a mandulát is, nem kell külön szárogatni).
  2. A szobahőmérsékletű tojásfehérjét 20 g porcukorral habbá verjük, majd beleszitáljuk a kakaós, mandulás cukros keveréket, és keverőlapáttal vagy kanállal óvatosan összeforgatjuk, majd hozzákeverünk még néhány csepp tejszínt.
  3. A masszát nyomózsákba vagy nylon zacskóba töltjük, és ha van macaronsütő lapunk, akkor arra adagoljuk, ha nincs, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe nagyjából egyforma, kis halmokat nyomunk egymástól kissé távol, mert még terülnek keveset. A tepsit kissé az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő kijöjjön a tésztából, és egy órát hagyjuk pihenni a pulton. Ebből a mennyiségből 48 db lett.
  4. 150 fokon, alul-felül sütésen 10-12 perc alatt megsütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, s csak utána emeljük le a lapról.

Ganache

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a vajat is, felforrósítjuk, majd egy tálba öntjük, hűtőben teljesen hidegre hűtjük.
  2. A kihűlt krémet robotgéppel addig keverjük, míg könnyű, habos lesz.
  3. Ezt a krémet töltjük a macaronokba.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 254
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis macaron, csokimacaron

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

312
mandula 65 g
porcukor 130 g
cukrozatlan kakaópor 13 g
tojásfehérje 60 g
habtejszín 5 g
habtejszín 100 ml
étcsokoládé 100 g
vaj 10 g