Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-marcipános vörös bársony macaron

Málnás-marcipános vörös bársony macaron
Málnás-marcipános vörös bársony macaron
133 perc / előkészület: 120 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A málna remek összhangban van a marcipánnal. Tökéletes macaronrecept.
15 db lesz belőle

hozzávalók / 7 adag

Tészta

Olasz habcsók

Málnás ganache

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az alaptésztához szitáljuk át egy nagy lyukú szitán a mandulalisztet és a porcukrot. Ehhez keverjük a kukoricakeményítőt, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét (nem kell felverni). Keverjük össze fakanállal vagy kézzel, egy linzertészta állagot fogunk kapni.
  2. Szorosan takarjuk le, nehogy kiszáradjon.

Olasz habcsók

  1. A fehérjét kezdjük el felverni, mikor félig felverődött, tegyük hozzá a 34 g kristálycukrot. Keverjük addig, amíg egy jó tartású habot kapunk (ellenőrizzük úgy, hogy a keverőfejet kivéve a habból, csúcsokat húzunk, ha a csúcs visszahajlik, jó lesz). Vegyük a keverőgépet a legalacsonyabb fokozatra, és keverjük úgy, amíg készen nem lesz a cukorszirup.
  2. A vizet és a 120 g cukrot tegyük fel főni. Mikor már a cukor elolvadt, és a víz is felforrt, várjunk még 1-2 percet (ha van cukorhőmérőnk 115 fokig hevítsük), és kis sugárban csurgassuk a fehérjéhez. Tegyük a keverőgépet nagy fokozatra, és addig keverjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz. A habunk ekkor szép fényes, jó tartású.
  3. A hab 1/3-át óvatosan forgassuk az alaptésztához. Mikor elkeveredett, forgassuk hozzá a többi habot is. Olyan állagot kell kapnunk mint a láva, nem túl folyósat, de nem is keményet. Ha túl kemény, akkor még keverjük kicsit.
  4. Töltsük habzsákba, és nyomjunk 3-4 cm-es köröket szilikonos sütőpapírra. Ha ez megvan, akkor 3-4-szer üssük az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kipukkadjanak. Ezután szobahőmérsékleten szárítsuk 15-30 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz.
  5. 150 fokon süssük 13 percig, vagy ameddig egyet benyomva egy kis réteg áttörik, de belül puha. Ha kicsit még túl nedves belül, süssük pár percig.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan.

Málnás ganache

  1. A fehér csokit apró kockákra vágjuk, és a tejszínnel felmelegítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a málnadzsemet. Elkeverjük. Hűtőbe rakjuk, és hűlés közben többször átkeverjük. Kb. egy óra alatt éri el a habzsákból nyomható állagot, ekkor még kicsit kézi mixerrel fel is verjük.
  2. A marcipánt kinyújtjuk, majd kis 2 cm-es köröket szaggatunk belőle.
  3. Betöltjük a macaronokat a krémmel, és a közepére tesszük a kis marcipánköröket. Majd még egy nagyon pici krém, és összeragasztjuk a macaronokat.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 272
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kapunics Gréta

Mióta szakács: 2018.03.21.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás macaron

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

514
mandulaliszt 150 g
porcukor 150 g
tojásfehérje 50 g
kukoricakeményítő 2 csapott ek
tojásfehérje 54 g
cukor 34 g
víz 40 g
cukor 120 g
fehér csokoládé 200 g
habtejszín 100 ml
málnadzsem 3 ek
marcipán 70 g