Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia macaron pisztáciakrémmel és málnával

Francia macaron pisztáciakrémmel és málnával
Francia macaron pisztáciakrémmel és málnával
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a legegyszerűbb nassolni való, de meghálálja a törődést és az odafigyelést egy isteni ízorgiával!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Az eredeti recept Pierre Hermé nevét dicséri!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik adag (150 g) porcukrot háromszor átszitáljuk a mandulaliszttel. Vehetünk szeletelt mandulát is, és ledarálhatjuk kávédarálón, ha nem kapunk mandulalisztet. Az edényt félrerakjuk.
  2. Az egyik adag (55 g) tojásfehérjét hozzáöntjük a mandulás porcukorhoz. Ha használunk színezéket itt adjuk hozzá, én 2 csipet kurkumát használtam a képen látható macaronhoz. Nem keverjük össze, csak összeöntjük a mandulás porcukrot a színezett tojásfehérjével! Ne használjunk folyékony színezőt!
  3. Egy lábosban (előny, ha nyeles) összeöntjük a szénsavmentes ásványvizet a maradék (150 g) porcukorral. Még mielőtt elkezdjük forralni, készítsük elő a maradék (55 g) tojásfehérjét egy tálban, és hozzá a kézi vagy tálas mixert.
  4. A cukros vizet elkezdjük forralni, és 115 °C-ig forraljuk. Ezt az állapotot onnan ismerjük meg maghőmérő nélkül, hogy a cukorszirup már nem nagyon habzik, kezd kicsit sűrűsödni. Ha elérte ezt a hőfokot, akkor elkezdjük verni a tojásfehérjét.
  5. A cukorszirupot 118 °C-ig forraljuk, majd NAGYON lassan elkezdjük hozzácsurgatni a lágy tojáshabhoz, miközben folyamatosan verjük a mixerrel. Közepesen kemény állapot eléréséig folytassuk a verést.
  6. Ha megvan, hagyjuk, hogy kissé lehűljön a hab, majd nagyon óvatosan forgassuk bele a mandulás porcukros fehérjés keverékbe. Töltsük habzsákba, és sütőpapírra nyomjunk kis köröket. Szobahőmérsékleten hagyjuk száradni 30-40 percet.
  7. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket. A pisztáciát megpucoljuk, majd egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Beledobjuk a kávédarálóba, és addig daráljuk, amíg homogén, krémes állagú masszát nem kapunk. Ha nagyon nem akar krémesedni, akkor adjunk hozzá 1 tk mogyoróolajat.
  8. Ha letelt a 30-40 perc, tapogassuk meg a macaronokat. Azt kell éreznünk, hogy egy "bőrréteg" képződött a massza tetején. Ha nincs így, akkor pihentessük még. Ha megvan, akkor 180°C-ra előmelegített sütőbe toltjuk, és 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a külseje szilárd, a belseje viszont krémes.
  9. A sütőből kivéve szinte azonnal leszedjük a papírról őket. Ha nem akarnak elválni, akkor egy vizes konyharuhára tesszük a sütőpapírral együtt, majd kis idő múlva már el is engedték.
  10. Megvárjuk amíg kihűl, majd a pisztácia krémmel megkenjük az egyik felét, ráállítunk egy megmosott szem málnát, és ráhelyezzük a kalapját. Ezt folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  11. Tálaljuk, élvezzük!
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 25 982
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lini

Mióta szakács: 2013.03.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

macaron, makaron, pisztáciás makaron, málnás macaron, francia sütemény, francia desszert

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SunshineBarbi
SunshineBarbi Sat, 2015-11-28 16:08

Szia! A 2. pontról lenne egy kérdésem. A tojásfehérjét itt csak simán adom hozzá a mandulás porcukorhoz vagy előtte habbá kell verni?

márta66
márta66 Wed, 2015-02-11 13:49

Az én kérdésem az, hogy nem tudjátok, hol lehet NEM sózott pisztáciát kapni? néhány oldalon találtam a neten, de megfizethetetlen áron:-(

Lini94
Lini / Lini94 Wed, 2014-10-15 21:40

Szia! Otthon elő tudod állítani ha van mandulád és aprítógéped. Én erre mindig a kávédarálót használom. A mandulát blansírozni kell majd kiszárítani, utána darálható.

juhaszcsilla60
juhaszcsilla60 Wed, 2014-10-15 21:38

Tudtok abban segiteni,hol a legolcsóbb a mandula liszt,vagy esetleg otthon előállitható-e,mert eddig 2200ft-ért láttam 30 dkg-ot.Köszönöm Csilla

242
mandulaliszt 150 g
porcukor 150 g
tojásfehérje 55 g
porcukor 150 g
ásványvíz 38 ml
tojásfehérje 55 g
pisztácia 200 g
málna 200 g
mogyoróolaj 1 teáskanál